cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Rol? Sí, gràcies

Bé, aquest missatge pretén ser una crítica a la patètica actitud dels mitjans de comunicació en general i del seu atac al rol i als videojocs, no només per aquesta darrera «notícia bomba», sinó per la seva sempre trista actitud cercant notícia on no hi ha res més i recercant totes les possibles bajanades per alimentar la massa de ciutadans àvids de morbositat i que no s'acontenten que els narrin els fets, sinó que a més a a més cerquen fantasmes on no n'hi ha.

És bastant trist que els mass media hagin d'usar el sensacionalisme barat per rebre atenció, i jo em deman, si parlen de temes dels quals no tenen ni idea dient uns disbarats increïbles, vés a saber què m'estan fent empassar en els temes dels quals jo no en tenc ni idea...

Des de l'assassinat d'un home a Madrid per part d'unes persones que «no es trobaven mentalment equilibrades» i que, per a desgràcia per a tota la comunitat rolera, jugaven «al rol», s'ha satanitzat aquest tipus de jocs fins al punt que conec el cas de gent els pares de la qual no volien que jugàs a rol... per favor, primer informem-nos-en, pensem una mica, que per a alguna cosa és això que hi ha damunt de les espatles, i llavors exposem les nostres conclusions.

Dir que algú ha mort els seus pares simplement perquè juga a un videojoc és com dir que si jugues al Super Mario Bros ets un potencial addicte als esclata-sangs al·lucinògens perquè et fan créixer... siguem racionals. De jugar a una casta de jocs a fer realitat allò que es fa en ficció hi ha un pas gran: la salut mental. El problema no són els jocs, sinó que un individu està tarat.

Per què donar-ne la culpa als videojocs?
No ho sé, per ventura és més senzill culpar un joc de la demència d'un ésser humà que culpar-ne la societat, no?
Tal vegada sigui que així els mitjans de comunicació tenen més carnassa per tirar al populatxo desitjós de notícies com aquesta, el mateix populatxo que s'indigna en sentir aquestes coses, però que el primer que fa en obrir un diari és cercar les pàgines de succeïts, i que esperava ansiosament les imatges snuff de la pel·lícula Tesis... Per ventura el final de Tesis és el que millor reflecteix aquest costat de la societat. Encara record en sortir del cine la gent queixant-se de no poder veure allò que «sortiria a la tele», ni les paraules de la presentadora explicant la cruesa de les imatges, exposant-les com una cosa totalment censurable però que, això no obstant, la gent, tristament, vol veure.

El rebuig als jocs de rol s'està convertint en una cosa comuna, i el problema més gran és que no sé què pensa la gent que és jugar a rol.
Jugar a rol NO ÉS MÉS que seure al voltant d'una taula, inventar-te personatges per interpretar-los en un món imaginari i posar imaginació a l'assumpte, ni més ni menys.

És que tal vegada algú pensa que els qui escriuen llibres són bojos? Ells també creen un univers de ficció, uns personatges, els donen vida...

El mateix ocorre amb la televisió, el cine, el teatre...
I per arribar encara més enfora, per què es critica tan durament aquest tipus de jocs quan als estadis de futbol, per posar un exemple, es cometen moltes més barbàries en nom dels equips de futbol de les que s'han comès «relacionades» amb el rol, i ningú no sembla que se'n faci ressò?

La resposta és senzilla, les comeses als camps de futbol no són per gent dement, sinó per gent curteta que es deixa endur per les emocions del partit, una cosa que és totalment lògica a la nostra societat, o no?

Al nostre país és totalment comú desviure's a matar per un equip de futbol i arribar tan enfora com faci falta sempre que sigui per «defensar els nostres colors», una cosa molt trista, d'altra banda.

Quan una cosa és comuna deixa de ser notícia, i s'ha de cercar sensacionalisme en altres costats, fins el dia en què la gent s'adoni d'això, s'hauran comès moltes beneitures i els mitjans hauran continuat proporcionant el tema de xafardeig per al poble, basant-se ja sigui en els jocs (de rol o no) o en qualsevol doi nou que se'ls acudi.

Javi Polo. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris