cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

El Sr. Dameto, la FAGB, i el seu «amor» per l'agricultura

Ara resulta que el Sr. Dameto, president de la FAGB, es presenta a si mateix com el gran defensor de l'agricultura de Mallorca; S'ho creu algú? Vegem quina classe de personatge és aquest senyor. Vegem qui o què defensa realment.

Sr. Dameto, seria vostè capaç de prometre pel seu honor que el vostre hotel rural està degudament legalitzat? Ho dubt molt. Segurament, d'aquí a poc veurem pels diaris que l'Administració li exigeix que tragui els permisos corresponents per legalitzar aquest establiment, perquè actualment és il·legal.

Vostè s'ha queixat que el Govern balear no ajuda els pagesos afectats per la sequera. Ja que tothom ha de saber que mentre els nostres camps es moren de set, vostè treu negoci d'un pou la seva propietat, venent aigua a empreses turístiques a preu d'or, perquè els turistes la malgastin, perquè ja sabem que no són precisament els turistes els més estalviadors d'aigua. Estaria vostè disposat a deixar de treure doblers amb l'aigua, per posar-la a disposició dels qui més la necessiten, que són els agricultors que han de regar les seves collites?

No fa molt vaig visitar una de les vostres finques. Vostè té molts de marroquins fent feina per a vostè. Idò bé: els dispensa el mateix tracte que als cans de la vostra finca.

De la mateixa manera que qualsevol persona que viu al camp posa un obstacle perquè els cans no entrin a la casa, vostè, Sr. Dameto, heu posat unes barreres davant de la casa, i té totalment prohibit als seus jornalers marroquins que entrin a la vostra casa. Com a màxim els permet que des de fora de la barrera toquin el timbre, i vostè ja sortirà per veure que és el que volen. Quin qualificatiu mereix aquest comportament?

Per cert, quan llegesqui aquest article, miri quina hora és, Sr. Dameto. Que n'és de bell el vostre rellotge!, veritat?, Que bé llueix en el vostre canell un Rolex d'or! Creu vostè que qualsevol pagès mallorquí pot lluir al seu canell un rellotge com el vostre? Clar que no. Llavors, com és que s'erigeix vostè com a representant dels agricultors? Vostè només és el representant dels «senyors», els que sempre han explotat i esclavitzat els treballadors mallorquins del camp.

Gràcies a persones com vostè, Mallorca pateix set, pateix urbanitzacions, pateix un desenvolupament interminable que els nostres descendents pagaran car. Gràcies a persones com vostè està en perill la supervivència de l'agricultura. Li deman la dignitat de no acudir a la manifestació que vostè mateix ha convocat, perquè si d'algú han de defensar-se els pagesos és de vostè.

Jaume Andreu Vicens. Manacor

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris