algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

A Capdepera, «feim poble»

Amb aquesta carta no pretenc alliçonar els governants, tan sols intent facilitar la seva feina d'acord amb el que prediquen. Durant els darrers anys he vist com moltes actuacions que són pròpies de l'Ajuntament es realitzen quan la gent les demana i, quan ho fan, no sempre es duen a terme. Per tal cosa, he arribat a la conclusió que els governants de Capdepera, els actuals i els dels darrers anys, no creuen en l'actuació a iniciativa pròpia i s'estimen més fer una política basada en prendre poques decisions (tal vegada perquè els gabellins som així o, fins i tot, per por de perdre vots).

Per altra banda, entenc que un municipi com Capdepera, amb un pressupost que supera els 1.000 milions de pessetes, és molt difícil de governar (només en qüestions de personal ja n'hi ha!), Per això, expòs una sèrie de «problemes», dels quals es deuen haver oblidat, probablement, a causa de la complexitat del funcionament d'un ajuntament: -És imprescindible que quasi tots els municipals portin armes? (És un dels pocs municipis en què això succeeix.)

-És normal que una casa adquirida el mes de març de 1998, on hi ha projectada l'Escola de Música, es deixi durnt tot aquest temps en un estat lamentable i perillós, i amb l'agreujant que els veïns ja es varen queixar a l'Ajuntament fa uns quants mesos sense rebre resposta, quan només demanaven que tapiassin les portes?

-Existeix una mica d'interès en l'ús dels aparcaments públics? Si és així, no s'entén el seu estat d'abandonament, com per exemple el de l'aparcament de sa Pedrera.

-Encara no ha arribat l'estiu i Cala Rajada ja és un caos circulatori. Per quan es preveu una reforma de la circulació?

-Els parcs infantils, tant els de Capdepera com els de Cala Rajada, estan descuidats.

-S'ha construït un poliesportiu, encara que a hores d'ara la seva gestió és una incògnita, per no dir una altra cosa. A la vegada, però, s'han deixat de banda els parcs de s'Auba i de s'Alzinar. Aquest últim, concretament, a més de trobar-se en una estat vergonyós, és un lloc d'enorme perill per als infants de les escoles i per a les persones que l'utilitzen a hores no lectives (esperarem que passi una desgràcia?)

-Quan plou, tant a Capdepera com a Cala Rajada, els problemes es repeteixen. Així i tot, a moltes zones del municipi o bé no hi ha clavegueres per recollir l'aigua pluvial (per exemple, a quasi tot el nucli de Capdepera) o bé, on n'hi ha, es troben brutes o tapades (com a l'autovia Joan Carles i). Aquestes són obres necessàries però susceptibles d'esser criticades perquè són molestes.

-Si de veritat es vol un poble net, no es pot permetre que els punts verds estiguin en l'estat en què es troben, ni tampoc que l'absència de papereres sigui corrent (excepte en zones turístiques).

No vull que sembli només una crítica, sinó que esper, potser innocentment, que aquest ajuntament comenci a prendre algun tipus de decisió, per insignificant que sigui, i que no esperi que siguin els ciutadans que, amb les seves protestes, el facin actuar: per qualque cosa es diuen governants! La llista que tenia pensada és molt més llarga però l'he escurçada per motius de publicació.

Mateu Garau Flaquer. Capdepera

PS: No he esmentat el tema urbanístic i mediambiental perquè en aquests casos sí que hi ha actuació, encara que tot sigui comèdia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris