nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

L'oli mallorquí

El fet que cinc marques d'oli mallorquí no arribin als nivells òptims de qualitat exigible i que, per tant, tenguin molt difícil poder competir amb els productes peninsulars ha de posar en guàrdia el Govern balear perquè acudeixi en defensa d'aquest sector i posi al seu abast els mitjans suficients per millorar la qualitat del producte. No és hora de fer alarmismes amb els nostres productes tradicionals, sinó tot el contrari, d'aconseguir la seva potenciació i que siguin veritablement competitius en el mercat. Defensar la producció pròpia és una qüestió d'Estat per qualsevol país. I aquest és el veritable objectiu que s'ha de marcar el Govern. Si l'oli que es ven no està a l'altura de la normativa vigent, és lògic que s'imposin sancions i se cerqui la manera de fer-la complir. Però això és la part més superficial del problema. El més important és establir una política de més suports que faci inviables els possibles embulls. I aquí han de saber actuar els diferents partits i totes les institucions. Si no s'actua ràpidament, els productes peninsulars i estrangers s'ho menjaran quasi tot i el monocultiu turístic acabarà per ser l'única realitat d'aquesta terra. I si quan les ajudes siguin del tot indiscutibles es troben fraus, aleshores sí que s'ha d'actuar amb tota la contundència del món, precisament perquè es posa en mal lloc el nom de Mallorca i de les Balears. Però el primer que s'ha de fer és protegir. O això o, a la llarga, dir adéu a la nostra producció tradicional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris