algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Immobiliària Drach o Manolo i companyia?

Sembla mentida que en l'any 2000 encara puguin existir empreses que donin tan mala qualitat de servei, tant de venda com de postvenda.
Mai no havia pensat que en un pis venut com a nou poguessin trobar-s'hi tants de despropòsits, i si encara et fessin cas quan reclames, però i ara!

Em recorda la citada sèrie de televisió Manolo y Compañía. Persianes rompudes, claus d'aigua passades de rosca, humitat per tota la casa, desguaços embussats, porters automàtics que no funcionen, comunitats sense llum, pintura mal aplicada, rajoles rompudes, pèrdua de claus de portes, portes mal encaixades, guix amb panxa, etc. I si reclames (amb innombrables faxos) tot són «sí sí», però en realitat «no no». Fa tres mesos que esperam una reparació, però quan parles amb ells lnic que fan és llançar pilotes fora (ja hem avisat l'encarregat... és que els obrers eren molt dolents, etc.).

Crec que la qualitat de servei és el més important en una empresa i de moment a Immobiliària Drach aquesta qualitat brilla per la seva absència; allò que importa és omplir-se les butxaques i una vegada que s'ha cobrat, bon vent i barca nova.

Vull creure que el Sr. Vicente Grande no estarà al corrent d'aquests problemes que es presenten a Immobiliària Drach (o Benet i companyia).
En fi, només ens queda als innombrables consumidors que hem comprat un pis d'Immobiliària Drach (o el que és el mateix Manolo i Companyia) fer la nostra queixa pública per veure si se'ns fa més cas.

Si teniu cap dubte de com venen els edificis, passau pel carrer Mossèn Capó Historiador a Santa Maria i feis-hi una ullada, o preguntau a qualsevol dels propietaris i veureu com n'estan «d'encantats».

Quina ironia, no és ver, que posin en els seus anuncis «primeres qualitats»? En fi, cadascú sembra el seu futur i amb tants de consumidors insatisfets crec que aquesta empresa ho té cru.

Fernando Lazareno Jaume. Santa Maria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris