algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

No hi pot haver ciutadans de primera i de segona categoria

L'equip de Govern de l'Ajuntamet de Palma mai no deixarà de sorprendre'ns. Mentre ignora una Sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears pel que fa als renous al barri de sa Llonja, la seva tinent de batle, senyora Crespo, dedica el seu temps a convocar i mantenir reunions amb els empresaris dels bars i restaurants de la zona, a fer medicions periòdiques instant els ciutadans a no «alçar la veu» perquè els resultats siguin negatius, i continua atorgant llicències o fent els ulls grossos a les obres que no compten amb les preceptives llicències municipals.

Mentrestant, un nou barri, el de sa Calatrava-la Seu, fa sentir la seva veu d'alarma perquè no vol esdevenir una «segona Llonja». Fins aquí no hi ha res a dir. El que ja no té nom és la postura de l'Ajuntament, representant pel regidor d'Urbanise, el sentor Rafel Vidal, quan davant la denúncia dels veïnats de sa Calatrava-la Seu s'hi compromet a suspendre cautelarment i de forma immediata tottes les llicències d'instal·lacions de bars, restaurants i locals d'oci que actualment s'estan tramitant, és a dir, el proper dimecres dia 12 d'abril, a la sessió de la Gerència d'Urbanisme, a més d'aprovar-se la suspensió de llicències esmentada s'adoptaran un seguit de mesures disciplinàries que afectaran totes les obres que s'hi estan escometent sense la preceptiva llicència municipal.

La meva enhorabona a tots els veïnats i veïnades de sa Calatrava i la Seu. Davant aquesta situació, jo me demano: si el que vol l'Ajuntament de Palma és que no se creï una segona Llonja, com és possible que aquesta institució, que teòricament hauria de vetllar pel benestar de tots els ciutadans/es, mantengui una postura de passivitat, permissivitat i connivència en el barri de sa Llonja, tot fent els ulls grossos a les denúncues i les nombrosíssimes irregularitats prou conegudes per tots? Tal vegada per l'Ajuntament de Palma hi ha dues classes de ciutadans; uns de primera, als quals immediatament se'ls soluciona tots els problemes i inquietuds que plantegen, i uns de segona, els problemes dels quals no són importants ni tinguts en compte per l'autoritat municipal.

La resposta eficient de l'Ajuntament a les reivindicacions plantejades pels veïnats de sa Calatrava-la Seu tindran a veure amb el fet de lligam dels barris a una federació concreta? Per il·lustrar aquesta hipòtesi cal ressaltar que l'Associació de Veïnats del Puig de Sant Pere està associada a la FAAVVP. Vull pensar que aquesta qüestió no ha influït el senyor Vidal ni l'equip de govern municipal a l'hora de prendre la seva decisió.

L'equi de govern municipal encapçalat pel senyor Joan Fageda hauria de fer extensibles de forma immediata aquestes mateixes mesures al barri de sa Llonja, i a totes les barriades on el problema del renou ha esdevingut un seriós atemptat contra la salut i la bona convivència dels que hi resideixen.

Si l'Ajuntament de Palma no pren mesures idèntiques a la totalitat dels barris afectats, la meva interpretació serà que efectivament hi ha interessos obscurs, ecònomics, de color polític i/o d'amiguisme personal que estan per damunt del deure i la responsabilitat que ha de prevaler en qualsevol actuació política.

Maria Bonnín. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris