muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Acampats per la llengua

Avui dissabte, milers de joves acamparan devora les murades d'Alcúdia, per participar a la tercera edició de l'Acampallengua. Aquesta trobada, organitzada per la plataforma Joves de Mallorca per la Llengua, és, sobretot, una demostració de la força i de la vitalitat de l'associacionisme juvenil mallorquí, una mostra de la bona salut de la qual gaudeix. És també, no ho oblidem, una festa, un encontre lúdico-festiu, reivindicatiu, en el qual joves venguts de totes les poblacions de Mallorca (i en aquesta edició, també de Menorca i Eivissa i de la resta de Països Catalans) poden gaudir d'un ampli i variat programa d'activitats diverses.

L'Acampallengua és, però, un acte reivindicatiu. És una apel·lació a les institucions perquè compleixin el deure estatutari que tenen de protegir i promoure la llengua pròpia de les illes Balears, la llengua catalana. I és una crida al compromís cívic en aquesta feina.

I, a més, tant l'anterior edició com l'actual, han esdevingut la concreció del lema que fan servir aquestes trobades: Català, llengua per conviure. L'Acampallengua és la demostració palpable que la llengua de la Mallorca dels anys vinents pot ser el català. Joves de Palma i de la resta de poblacions de Mallorca, catalanoparlants, conscients de la validesa de la seva llengua per al desenvolupament de qualsevol activitat, i de la necessitat d'un cert compromís amb la llengua, conviuen amb joves, nascuts a Mallorca i que tenen com a primera llengua la llengua castellana. Conviuen i es relacionen en català. I aquest fet, que encara avui és excepcional en la nostra realitat quotidiana, és el futur al qual aspiram i pel qual estam treballant.

La llengua pròpia de Mallorca és la llengua vehicular del futur, entre d'altres coses, perquè aquesta multitud de joves que participa o s'identifica amb l'Acampallengua (i amb la resta de mobilitzacions en favor del català), no està disposada a renunciar-hi.

La suma d'aquestes noves generacions de joves catalanoparlants, amb major consciència de la necessitat de compromís amb la llengua que les generacions precedents, més la nova saba d'aquests joves que tenen com a llengua materna la castellana, però que han après la llengua catalana a l'escola, dóna com a resultat un futur de convivència en català.

M'atrevesc a convidar tota aquella gent que, per motius de feina, o d'edat, etc. no hagi acampat a Alcúdia aquest cap de setmana, que hi peguin un bot. Que hi facin una volta i gaudeixin de les activitats que s'hi fan obertes a tothom.

I que respirin l'aire de convivència i de normalitat de què gaudeix el català a aquesta gran trobada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris