algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Somni

L'esperava amb deler: per això el son m'ha vençut amb facilitat. I tot d'una algú ha sacsat les neurones somniadores i n'ha espremut un somni de vertigen. He somniat que a les Illes, PSM, UM i ERC s'aplegaven en una plataforma nacionalista i treien un diputat en el Congrés dels Diputats "en podien treure dos, però es veu que era un somni molt moderat i possibilista. Tot seguit he somniat que, al País Valencià, el BNV i el Front pel País Valencià sumaven forces per portar en Joan Francesc Mira al Congrés, i que guanyaven l'escó. L'escenari del somni s'ha desplaçat uns quilòmetres al nord, i he vist com ERC treia dos diputats: un per la circumscripció de Barcelona i un altre per la de Girona.

El somni es trasllada ara a la capital del país veí, i entreveig com els quatre diputats nacionalistes dels Països Catalans s'ajunten amb la diputada d'EA i fan un grup parlamentari propi: el Grup per l'Autodeterminació i la Construcció Nacional. Veig com aquest grup fa pinya amb els grups del BNG, PNB i CiU per forçar una reforma constitucional i canviar l'actual estat espanyol per alguna altra cosa més suportable.

Somnio que l'arcord parlamentari PSM- UM - BNV - FPV ERC es tradueix en la construcció d'estructures comunes, començant per uan Assemblea de Municipis dels Països Catalans. Somnio que aquesta Assemblea aplega d'entrada uns 150 municipis, els quals coordinen les polítiques de benestar social, gestió de residus, protecció del territori, normalització lingüística i cultural... Somnio que els municipis governats per CiU, i d'altres de governats pel PSIB i pel PSPV, es van incorporant a l'Assemblea de Municipis.

Però despert, i m'adon que he tengut un bell somni. I em dol pensar que a casa nostra hi ha tots els ingredients necessaris per fer aquest somni realitat. I no me'n sé estar de pensar que no és el nostre país, el que ha de «madurar», sinó els nostres polítics nacionalistes. Estam com estam, en gran part, perquè tenim uns polítics nacionalistes malalts de sectarisme, mancats d'imaginació i cagats de por.

Joan Cabot, ERC-Migjorn

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris