cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

La veritat sobre Albarca

Per la present vull respondre a les acusacions proferides pel conseller de Turisme el passat dia 23 de març contra la meva empresa, a la qual acusa el Sr. Alomar d'intentar especular amb la compra-venda de les finques Albarca i es Verger.

El Sr. Alomar justifica la intervención del Govern en tal compra per un anunci publicat per la meva empresa i la DMU en la premsa alemanya. Anunci que no ha llegit, ja que aleshores s'hauria adonat que s'hi sol·licitaven conversors per a un projecte de parc natural a Mallorca. De cap manera l'anunci suggeria la venda d'un objecte immobiliari, ni s'hi citava la seva ubicació, ni tan sols hi coincidien las hectàrees amb les esmentades Albarca i es Verger.

L'únic pecat de la meva empresa fou somiar amb la creació d'un Parc-Solar Natural a la serra d'Artà, per protegir els ressorts naturals de l'Illa davant la pressió urbanística. Per això, després de firmar una opció de compra el maig del 99, elaboram un projecte base amb els següents plans parcials:

1. La realització d'un Parc Natural, obert al públic, d'acord amb un pla d'ordenació de recursos naturals. Hi eren incloses i pressupostades mesures de sanejament de camins, contra incendis i vigilància.

2. La rehabilitació i l'ús turístic extensiu de les cases antigues de la finca, connectant així mateix tot el futur Parc amb fontes d'energia renovables con un centre de fabricació a Artà.

3. La reacció i comercialització d'una marca de productes agrícoles locals, obert a altres interessats.

4. Un pla hidràulic implicant l'abastament de la població local i regional amb aigua mineral de qualitat, que en aquest moment va directament al mar.

5. Una oferta innovadora i controlada de possibilitats d'oci: rutes a cavall, senderisme, busseig, excursions ecològiques, etc.

6. La creació d'una «Fundació Albarca» amb centre d'estudis de tecnologies ecològiques avançades.

Tot el projecte no sols hauria protegit l'ecosistema a la zona, sinó que a més hauria creat aproximadament 100 llocs de feina en l'àmbit mediambiental i turístic.

Com a conseqüència de les nostres comunicacions amb el GOB i l'Ajuntament d'Artà per desenvolupar un projecte de Parc Natural sostenible i del gust de tots, el passat mes d'agost el Govern, a través del director general de coordinació de la Conselleria de Turisme, oferí recomprarnos les finques Albarca i es Verger pel mateix preu que nosaltres n'hauríem pagat, és a dir, 875 milions de pessetes. La cooperació de la mà pública i privada en la gestió del futur Parc Natural ens semblà oportuna. A més, afavoriria el nostre projecte d'ampliar el concepte a finques limítrofs i recuperar també la segregació de 200 hectàrees que desgraciadament separen Albarca de les seves belles platges.

Tot i la negativa de de Turisme per formalitzar per escrit l'oferta, no dubtam de les intencions del Govern, i menys sospitam que d'amagat nostre es negociàs amb el venedor. Així, continuam ultimant els detalls de la compra, fins que el dia 29 de novembre, els Srs. Antich i Alomar ens sorprengueren declarant en roda de premsa que havien comprat les finques d'Albarca i es Verger per 1.200 milions de pessetes. A més, bravejaren d'haver-hi «competit» amb alemanys.

Sent fals que s'haguessin comprat les finques "va ser el 8 de març", amb la seva «competició» Alomar i Antich no sols augmentaren el preu en 300 milions, sinó que evitaren «amb èxit» un projecte d'inversió sostenible per valor de 4.000 millones de pessetes. Original però costosa manera de frenar una especulació no existent!

La meva empresa no sols ha perdut 95 milions de pessetes en l'opció de compra i les pròrrogues, sinó que ha estat injuriada per les declaracions frívoles i irresponsables d'un Consell de Turisme poc documentat, que vol justificar un sobrepagament de 300 milions proferint mentides i mostrant taxacions amb un valor increïblement superior a la que preparà per a nosaltres una empresa de prestigi, homologada pel Banc d'Espanya.

Les connotacions xenòfobes de les declaracions atempten clarament contra els principis que regeixen Europa i el Sr. Alomar ha de responsabilitzar-se'n. Les falsedats contra la meva empresa i el dany gratuït causat a la nostra reputació esperen disculpes davant l'opinió pública.

Jutta Kemler, administradora

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris