muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

Barbàrie!

Ahir una amiga meva que treballa en una entitat financera em contà, feta pols, que havia hagut de sortir del despatx perquè no la veiessin plorar. El seu cap, un alt executiu d'aquella entitat, el nom del qual conec però omet per raons òbvies, té llebrers de curses. Como se sap, aquesta gent els enforca quan ja són massa vells per guanyar-hi doblers. No he entès mai per què els sotmeten a aquesta tortura. Després d'haver-los espremut bé, no s'acontenten (ja és fatal) de pegar-los un escopetada o portar-los al veterinari perquè els sacrifiqui civilitzadament, sinó que els enforquen però no amb un nuu corredís, sinó penjant-los pel coll, i tarden dies a morir.

Idò el tal subjecte diu als seus companys alegrament: «Avui he d'anar a penjar un ca». Com a cirera del pastís els digué que a més els convidava a cafè i begudes, mentre reien i s'ho passaven beníssim veient com el ca es revinclava penjat de la corda. O sigui, que encara organitza una festa cada pic que martiritza un dels seus animals, que segurament el va rebre movent la coa i amb bots d'alegria, sense imaginar el que l'esperava.

No és un cas aïllat. Aquests sàdics tots fan el mateix. Com amb allò de les bregues. Em venguéren ganes de vomitar quan aquesta al·lota m'ho contava. Jo li vaig dir que no se n'havia d'haver anat, que tothom l'hauria d'haver vista plorar, ja que possiblement alguns dels que eren allà estaven irritats, però pel fet de ser el cap no s'atreviren a demostrar res.

És una pena que bravegem de país capdavanter i civilitzat. Supòs que encara ens queden alguns segles fins que aquestes coses cessin. Aquest individu, a més, està molt ben considerat com a persona educada i amable. Jo, certament, no me'n fiaria. I és que desgraciadament hi ha molta gent que considera que els animals són objectes que es pot torturar impunement. Desgraciadament és així, ja que a les autoritats, que haurien de posar fre (i «penes» fortes) a aquesta gentussa, pareix que aquestes coses els són ben igual.

Quin oi!

María Dolores de Burgos. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris