muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Catòlics contra el Vaticà

Hi ha dies en què el Papa té un punt. Diumenge passat, al final de la seva visita a Israel, Karol Wojtyla va dipositar una pregrària al Mur de les Lamentacions de Jerusalem en què demanava perdó per la persecució patida pel poble de David. Bé, molt bé per Joan Pau II. Llàstima que el perdó arribi una mica tard, quan la persecució dels jueus que va dur a terme l'església catòlica és, per sort, una ombra del passat (en comparació al temps de les fogueres, és clar, ja que en indrets com ara Mallorca l'antisemitisme encara és present com ho demostra l'enquesta que va fer sobre aquest tema el geògraf de la UIB Pere Salvà: un 30 per cent dels mallorquins no es casaria amb un/a xueta i un 5 per cent no els voldria ni com a amics). Sembla que aquest «reconèixer errors massa tard» és un tret característic del Vaticà d'aquest final de segle, i si no que li demanin a Galileu Galilei: quatre segles després, el Sol no és el centre del sistema solar.

Catòlics per a la Lliure Elecció és una organització nord"americana que defensa la planificació familiar i l'avortament legal, i que agrupa només als EUA més de 10.000 catòlics. Segons aquesta associació, el Vaticà aprofita la seva posició dins de l'ONU per vetar qualsevol tipus de control de la natalitat o de millora dels drets de les dones. És per això que treballen per aconseguir que l'església catòlica perdi la seva condició d'observador permanent i tengui el mateix tracte que les altres religions. Ja són centenars les associacions que s'han adherit a aquesta organització, però és poc probable que se'n surtin: el poder de l'església «oficial» és gran. Els condons encara hauran d'esperar uns segles. Però llavors ja serà massa tard per a milions de persones. Segons l'ONU, en 10 anys la sida haurà matat uns 70 milions de persones a tot el món. A l'Àfrica, un de cada 4 adults és portador del virus i un 60% dels 16 milions de morts que fins ara ha provocat la malaltia eren africans. I la situació empitjora per moments.

Les dades sobre la pobresa al món tampoc no són encoratjadores: un 56% de la població mundial, segons el Banc Mundial (http: //www.worldbank.org/devforum) és pobre. Uns 1.200 milions de persones viuen amb menys d'un dòlar al dia (172 pessetes) i 2.800 milions tenen un pressupost de 344 pessetes diàries. Una darrera dada: cada minut la fam mata unes 70 persones, moltes d'elles infants.

Mentrestant, el Rei Juan Carlos i la infanta Cristina navegaven per la badia de Cadis on els enginyers fan les darreres proves de funcionament al magnífic Iot Reial.

P.D.: Resultats de la consulta sobre l'abolició del deute extern realitzada a l'Estat espanyol el 12 i 19 de març: 1.035.180 vots a favor que l'Estat Espanyol cancel·li el deute amb els països pobres; 21.948 en contra; 1.038.354 vots a favor d'investigar l'enriquiment il·lícit dels poderosos del Nord i del Sud amb el deute; 11.491 en contra. Vots emesos des de les Illes Balears: 0.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris