algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Molt honorable senyora

Supòs que quan vàreu néixer estava escrit en la vostra planeta: us agrada estar en un lloc preferent i ficar el nas en tot. Heu passat de ser una figura grisa, com aquell qui diu en blanc i negre per maquillar-vos de coloraines tot el vostre rostre. Ja sé que diuen que amb els anys heu millorat tècnicament i qualitativa però encara, perdonau que us ho retregui, sou un subjecte passiu, un interlocutor buit. Dic encara i potser hauria de dir tanta sort. Ben pensat no sé què faríeu amb tant de poder si al que ja teniu hi afegíssiu el de donar conversa.

No us penseu que ara us menystengui. No, essent poca com sou, essent aquesta mena d'insignificància erràtica, heu arribat a adquirir molt de poder. No sé si més que n'Aznar ara, però segur que més que n'Antich i que en Jordi Pujol i en Bono i, fins i tot, d'en Fraga, aquell que es pensava posseir tots els carrers de les espanyes. Per no anar més enfora, n'Antich ho té una mica pelut per aprovar qualsevol menudall, ja veis quin temps fa que l'ecotaxa cova com una gallina eixorca. Vós, en canvi, basta que vos passi una cosa pel boll i per art de màgia ja l'heu haguda. Teniu a més una capacitat de camuflatge ben comprovada. Estic segur que molts han confós els conductes a través d'on esteneu el vostre poder amb el Pla Mirall. Qui sap, si involuntàriament pentinàreu algun vot a en Matas?

Ara bé, la vostra especialitat més demostrada fins ara, és la interferència horària. Per vós tothom ha d'anar de capoll i els feis la punyeta. Fa uns anys els gremis de restauradors anaven amb la coa encesa per mor de vós. Us havíeu entossudit a mostrar el futbol dels dissabtes a les nou del vespre i la gent en comptes d'anar a sopar a un bon restaurant es quedava a casa a menjar-se una truita o, com a molt, comanava pizzes per telèfon. Hi ha un valor vostre que no compartesc gaire, per no dir gens. La vostra democràcia és fictícia. Sí, torn a la qüestió horària, feis les coses per a la immensa majoria, però per a la immensa majoria dels vostres clients, que són els de sempre, els dits occidentals, els rics. Perquè ells no s'hagin d'aixecar massa dematí o no hagin de perdre la nit mirant un esdevenimnent esportiu, sou capaç de fer córrer una marató a les tres de l'horabaixa d'un país del sud-est asiàtic. Una hora ben intempestiva, plena de sol i mosques, per aquells que l'han de córrer o per aquells que la poden presenciar en directe.

Sí, ja sé que per obra vostra, ni que fóssiu l'ombra ufana de Sant Marçal, ho heu multiplicat tot i uns privilegis, no, ja sé que res teniu a veure amb les stock options, guanyen els doblers a palades i en els seus contractes es regula el dret d'imatge. També sou la culpable d'estimular la gent perquè es treguin els pedaços bruts en públic; diuen que la setmana passada un exguàrdia civil va contar amb pèls i senyals com ara no es podria passar el tricorni sense foradar-lo. Això, la veritat és que em pica poc. També sou ben culpable de desvirtuar els partits de bàsquet, com si haguéssiu canviat les regles del joc: segons quan, a més dels temps morts que sol·liciten els entrenadors hi ha aturades tècniques per a talls publicitaris. Però el greuge més gros que heu fet fins ara és una qüestió de pilotes. Les trobàveu massa petites per al vostre gust i per exhibir-les públicament i heu fet pressions perquè el ping-pong es jugui amb unes de més grosses. Perdonau-me la indecència masclista però d'això se'n diu tenir-ne un sac, de collons!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris