nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Parelles de fet i adopció d'infants a les Illes

L'anunci del Govern de les Illes Baelars d'elaborar un projecte de llei sobre parelles de fet que inclogui l'adopció d'infants per part de les parelles homosexuals ha suscitat un debat social polèmic que ha dividit la nostra societat.

Mentre tots els partis han reconegut que aprovar aquesta llei és una necessitat, el gran debat s'ha centrat en si permetre o no als gais i a les lesbianes l'adopció d'infants.

Abans de les eleccions del 13 de juny, tots els partits que ara formam part del Pacte de Govern vàrem subscriure amb Ben Amics un document que, entre d'altres coses, ens comprometia a defensar el dret que tenen els homosexuals de poder adoptar fills.

Ara, un cop hem assumit el Govern d'aquesta comunitat, tenim el deure d'elaborar una llei que contenti la majoria de la societat, que miri pels drets de les parelles, homosexuals i heterosexuals, i que sobretot miri pels drets de l'infant.

És cert que no hi ha cap país de la Comunitat Europea que reguli l'adopció per a gais i lesbianes. Només Holanda sembla tenir possibilitats de regular aquesta situació. Als Estats Units hi ha dos estats que sí ho contemplen, com també n'hi ha tres al Canadà; evidentment a l'Estat Espanyol no hi ha cap regulació al respecte, i les úniques dues lleis de parelles de fet aprovades, la de Catalunya i la d'Aragó, no ho contemplen.

Des de diferents sectors polítics i socials s'ha posat per damunt de tot el dret de l'infant, cosa que des d'Els Verds no només no qüestionam sinó que reafirmam: el dret de l'infant a tenir una família i una educació digna és el que ha d'anar primer de tot. Però és aquí on no compartim l'opinió de certs sectors que asseguren que una família és un pare, una mare i uns fills.

La família, al nostre entendre, pot estar formada evidentment per un pare, una mare i uns fills; però també hi ha famílies, milers de famílies, formades per persones del mateix sexe, per mares separades, fadrines o divorciades amb els seus nins; és a dir, la família tradicional no és l'única que es dóna en la nostra societat. Aquesta realitat ha de ser recollida i assumida per la futura llei; ja que és l'única manera de protegir els drets de les persones que formen aquests altres tipus de família.

No es pot seguir discriminant legalment una part de la societat pel fet de no estar casada, i sobretot aquells i aquelles que pel fet de formar parelles homosexuals no tenen ni l'opció de casar-se, opció que sí tenen les de distint sexe.

Per tot axò, des dels Verds lloam la iniciativa legislativa d'aquest Govern sobre el tema. Esperem que reculli el ric debat social que s'ha suscitat i que el resultat sigui un projecte de llei valent que suposi una passa decisiva. I si finalment la llei de parelles que aprovi el Govern contempla la tutela o l'acolliment de nins per part dels homosexuals, i dic tutela o acolliment perquè encara no està del tot clar si la nostra Comunitat té o no potestat per a regular l'adopció, serem pioners en el tema i també serem observats, i potser imitats, des de tots els punts de l'Estat com ja hem pogut veure en els darrers dies.

Jordi López Bezunartea, coordinador general d'Els Verds de Mallorca

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris