algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

FAGB versus Joan Mayol

On eren fins ara els líders dels pagesos agrupats en la Federación Agrícola y Ganadera de las Baleares? Feia estona que no se'n sabia massa cosa. Des que el senyor Nicolau Tous n'ocupà la presidència i es va passar el temps prometent un debat per debatre la conveniència d'obrir un debat sobre un possible debat, aquesta federació va mantenir un silenci relatiu que, atesa l'anterior cançoneta, era fins i tot d'agrair.

Darrerament, havia organitzat alguns cursets que, si servidor no ho ha entès malament, estaven subvencionats per la Conselleria del ram.
Ara, de cop, es constata que existeixen més que mai i que volen més coses que mai, que exigeixen més presència que mai i volen ser més escoltats que mai.

D'això se'n diu, aquí, revitalització de la societat civil, que hauria de merèixer tot el suport de les institucions "si suport no fos sinònim, també aquí, de subvencions, que tampoc no tenen per què ser desestimades: però no parlam del mateix...

Que una federació que agrupa diverses associacions d'agricultors i ramaders, sigui quina sigui porcentualment la seva representativitat, aspiri a tenir una major presència en la vida pública del seu país, és un fet vertaderament elogiable. Els moviments convé que es desenvolupin de la societat cap a les institucions, més que viceversa. I ara és el que s'està donant: els associats i federats es mouen vers les institucions, en aquest cas concret vers la Conselleria que presideix l'honorable Joan Mayol, i més específicament vers ell. «Vers» de versus: contra.

No podem posar en dubte la bondat de les raons que han duit aquests federats a una certa mobilització verbal contra Joan Mayol. En aquest context, s'ha arribat a insinuar "quan no a dir clarament" que seria convenient substituir l'honorable Mayol... Seria lícit deduir que els federats no tengueren mai queixa dels anteriors consellers? Els anteriors consellers resolgueren realment els problemes de l'agricultura i la ramaderia del país?

Deu ser així, perquè fins ara, des que aquesta comunitat té competències en la matèria, és la primera vegada que s'arriba a demanar el cap del conseller. Ja ho val...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris