algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Zarmeena

Acab de llegir en la premsa que el règim dels talibans ha «executat» Zarmeena, una afganesa acusada pels jutges d'haver mort el seu marit després d'una forta discussió. Ningú no sap si Zarmeena confessà voluntàriament el delicte o si, per contra, va ser «obligada» a declarar en aquest sentit. De fet, ni tan sols no se sap si hi va haver judici o res semblant.

En el moment de l'execució, presenciada per prop de 4.000 persones, Zarmeena portava el burka, el 'vestit' vergonyós que cobreix de cap a peus el cos de les dones afganeses. Quan el botxí es disposava a executar la sentència, ella intentà fugir. Fou un gest inútil: tres precisos trets acabaren amb les seves ànsies de vida i esperança.

Zarmeena tenia set fills, set. És possible, que ca seva, el seu entorn familiar i social no fossin un paradís. M'aventuraré a dir que potser actuàs en defensa pròpia; no és una hipòtesi desgavellada, per l'absoluta manca de drets de les dones a l'Afganistan.

I, malgrat tot, a penes cap veu no s'ha aixecat arreu d'Occident. Ja em va bé que es facin campanyes com la del jove espanyol que espera la seva sentència en un corredor de la mort dels EUA; però crec també que alguna cosa s'hauria de fer per evitar la mort sumaríssima d'éssers que tenen dret a unes garanties processals, si més no a un judici just que no sigui la simple i bàrbara aplicació de la Llei del Talió.

Miquel Àngel Lladó Ribas. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris