algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Respectem l'entorn a les carreteres secundàries

Som residents del bell poble de Puigpunyent al qual s'arriba per una no menys bella carretera que segueix la riera que neix en el mateix terme municipal.

Aquesta carretera es troba plena de revolts. Se'n poden contar més de trenta revolts a partir de la desviació dels Establiments.
Un dels revolts més bells és (o millor era, pel que més tard explicaré) el que travessa en un punt la dita riera. Es tractava d'un paratge ple de pins i vegetació i pel que fa a la carretera, ben assenyalat perquè els conductors de cotxe s'adonassin de l'esmentat revolt.

Però malauradament un dia, fa uns mesos, comparegué una empresa i començà a carregar-se els pins i la vegetació a l'entorn del revolt. Després van dur ferralla per fer-hi uns murs, col·locar unes robustes bigues i modificar el pont; suposem, per adreçar-lo.

Ens va semblar una bogeria, des del punt de vista de l'entorn, el que en una carretera secundària, ben senyalitzada en aquest punt, s'adrecés el pont fent miques tot el que fora necessari. Per quina raó?. La desconeixem. Evidentment el xofer que no respecta la velocitat assenyalada corre el risc d'estampar-se; però serà degut a un incompliment personal de la reglamentació de la circulació. I per això ens hem de carregar un bell revolt?

La nostra sorpresa va pujar un munt de graons quan fa uns quinze dies va comparèixer una màquina trencadora; es van tallar mes pins i la màquina va començar a carregar-se un bon tros de la vorera de la muntanya, per cert que és de roca viva. Pel que es veu, no solament es vol modificar el pont sinó adreçar el tram de carretera. Quina és la raó? No la coneixem, però en una carretera que com li hem dit està plena de revolts, pensem que aquesta és la millor manera de facilitar, en aquest punt, la velocitat als xofers (no complidors) perquè s'estampin al revolt següent.

I llavors, què farem? adreçar el revolt següent i així de mica en mica arribarem a Ciutat tot dret, després de carregar-mos tot el que faci falta de la nostra natura, en el nom del déu «automòbil»?

El Govern balear ha iniciat el camí de cercar solucions alternatives a les autopistes; ens apuntem a la idea, perquè l'impacte ambiental és massa.

No comprenem com el Consell de Mallorca no segueix la iniciativa del Govern en les carreteres que són de la seva jurisdicció i gasta els diners dels contribuents en projectes de dubtosa eficàcia i que a més espatllen el nostre medi natural.

Existeixen altres interessos?

Josep-Fèlix Ferrer Rotger i M. Antònia Camps

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris