cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Guerra humanitària

Enguany hem observat perplexos com avions de l'OTAN, entre els quals hi ha avions i pilots espanyols, bombardejaven Iugoslàvia i violaven la sobirania d'una federació d'estats reconeguts per la Comunitat Internacional, tot ignorant el Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Poc després de la guerra, la victòria és celebrada aprofitant el 50è l'aniversari de l'OTAN que més aviat representa el naixament d'una nova OTAN, més autoritària, prepotent i mortífera: pot intervenir militarment a qualsevol banda del món al marge de l'ONU, utilitzant l'excusa de la «Guerra Humanitària», per posar nom a allò que en realitat és una declaració de guerra en sentit estricte.

Veim, per tant, com s'estableix des d'aleshores una nou ordre mundial, amb el lideratge dels EUA i la submissió total de la resta de potències que hi participen. Aquest no és un pas cap a la pau, ni cap a la resolució diplomàtica de conflictes, ni molt menys cap a un món més just i solidari. La refundació de l'OTAN suposa una passa cap enrere de la civilització, un pas cap a la militarització del segle XXI.

Tots aquests esdeveniments mereixen una resposta. Per això, tot un conjunt d'associacions ciutadanes i moviments socials hem decidit aprofundir i desenvolupar una consciència popular de rebuig a l'OTAN reprenent el que va ser la Plataforma anti-OTAN, amb els següents objectius: "Solucinar pacíficament els conflictes internacionals en el marc de les Nacions Unides, però unes Nacions Unides Democràtiques.
"Rebuig total a una estratègia ofensiva de la UE i la desaparació de l'OTAN i la UEO, com també el desmantellament controlat de tot l'arsenal nuclear mundial i l'eliminació de les armes de destrucció massiva i ecològica.

"La modificació de l'actual mecanisme de relacions desiguals entre els països desenvolupats i subdesenvoluipats, cap a un altre de basat en la solidaritat, la igualtat i la cooperació per al desenvolupament.

"La denúncia a la doble moral practicada per l'ONU en l'aplicació de les seves resolucions i l'OTAN en les seves accions armades de manera que s'intervé en unes zones (Bòsnia, Kosovo, Irak, Timor, etc.) i en altres no, com per exemple, al Sàhara, Kurdistan, Algèria...

"Situar els drets humans i els drets dels pobles com a base per a les noves Relacions Internacionals, en què els convenis internacionals recullin la persecució de les pràctiques de tortura i l'eliminació de la impunitat en relació a tots els delictes contra la humanitat.

"Desnuclearització i desmilitarització del Mediterrani, mitjançant el desmantellament de les bases militars usades pels exèrcits de l'OTAN en accions armades en conflictes arreu del món. Per això, exigim el desmantellament de la base del puig Major i la prohibició d'entrada a vaixells de l'OTAN a qualsevol port de les Illes.

Pilar Santander. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris