algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Matas no hauria de parlar d'Iberia

Si és cert en tots els extremats extrems el que va dir el president Antich sobre la qüestió de les comunicacions aèries entre illes, realment podríem parlar d'alta traïció al país. El concepte d'alta traïció va associat a un altre d'igualment sonor, el de pàtria, entesa literalment com estat. Em sembla que deu tenir, a més, caràcter com a de cosa militar. Dessolemnitzada i tot, l'expressió encara seria suficientment gràfica perquè fos aconsellable no fer-ne ús més que en casos minuciosament justificats. Estaria plenament justificat acusar d'alta traïció al país aquells governants que haguessin pactat amb Iberia líneas aéreas de España uns serveis per davall del que aquestes illes necessiten i es mereixen. Però és obvi que, ara per ara, amb la informació contrastada que tenim a l'abast, i deixant de banda totes les sospites raonables, no es pot acusar d'alta traició al país governants com Jaume Matas i Palou "perquè aquest concepte també pot ser aplicat a la veritable pàtria d'una comunitat.

Però sí que podem subratllar el cas de barra còsmica que constitueix la seva resposta al president Antich, dient-li que «amb el PP, Iberia no hauria llevat mai els reactors de les Illes». Déu meu, com és possible que un polític que tracta l'adversari d'inexpert pugui ofegar-se en les seves pròpies paraules? Quin missatge no gens subliminal ens vol fer arribar l'expresident senyor Jaume Matas i Palou? Ens vol dir que ell sap que Iberia aplicarà una o una altra estragègia segons sigui el color del govern autonòmic? És això? Si fos així, el senyor Matas seria culpable, per ventura no d'alta traïció, però com a mínim d'haver escatimat una informació que, ja que afecta decisivament el present i el futur del comú dels illencs, no podia mantenir segrestada en la política del seu partit.

O potser ens volia dir que ell sap negociar amb Iberia millor que ningú? És inconcebible que un ciutadà com el senyor Jaume Matas i Palou, amb molta més informació que la resta de ciutadans de l'arxipèlag, pugui arribar a creure que aquest supòsit contengui un granet microscòpic de veritat. No és menester tenir memòria d'elefant per recordar que, coincidint "diguem-ho així" amb el mandat del senyor Jaume Matas i Palou, aquestes illes foren dràsticament aïllades per la companyia Iberia i la que era filial xàrter, Viva. Coincidint amb el mandat del senyor Matas i Palou, perdérem les línies directes amb les principals ciutats europees i es varen començar a introduir els vols d'una companyia com Air Nostrum, d'origen i evolució una mica particulars "fins a la seva conversió en Iberia regional. Per ventura el senyor Jaume Matas i Palou deu haver decidit fer ús d'aquesta pòlissa de crèdit que és la desmemòria del ciutadà, però algú li hauria de recordar que els interessos d'aquestes pòlisses escalden. Seria més aconsellable, fins i tot, reconèixer el seu fracàs sense pal·liatius en aquesta qüestió, un fracàs que és el que, finalment, acabarà caracteritzant la seva etapa al capdavant del Govern, més que no el simulacre de protecció del territori que va argumentar en realitat virtual. Un bon polític detecta les oportunitats de callar. El senyor Matas creu que pot soterrar la realitat amb paraules.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris