nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

El GOB i la incineradora

El GOB-Mallorca vol fer arribar a tots els lectors d'aquest diari, i especialment al senyor Xavier Marí Marí, autor de la carta «Los ecologistas a sueldo», la postura del GOB en relació als residus sòlids i la incineració, així com respondre a les calúmnies escrites a l'esmentada carta.

El GOB ha considerat sempre i considera actualment que la incineració és el pitjor sistema de tractament de residus per diversos motius:

"És molt car, i el seu cost no comporta cap millora ambiental, tot el contrari. És un sistema de monopoli que beneficia una empresa privada i que han de pagar tots els ciutadans.

"És un sistema contaminant: emet fums amb dioxines, metalls pesants, i altres substàncies tòxiques. Així mateix produeix cendres tòxiques, que a més de suposar una amenaça per al medi i la salut, fa que la incineració no pugui prescindir dels abocadors i crea la necessitat d'un abocador de residus tòxics.

"El GOB no accepta cap ubicació per a l'abocador de cendres, ni a Son Reus ni enlloc, mentre la incineradora estigui en funcionament.

"La incineradora crema i destrueix materials que es podrien aprofitar per al reciclatge, el compostatge, la reutilització, metanització... contribuint a dilapidar inútilment els recursos.

"El GOB és contrari a qualsevol ampliació de la incineradora sigui per a residus urbans o per a residus hospitalaris.

Aquestes opinions les està expressant el GOB aproximadament des de l'any 1990 i les subscriu actualment, independent dels colors polítics que hi ha i hi ha haguts al Governs i Consells de Mallorca durant aquests anys.

Prova d'això és la nota de premsa d'aquesta associació ecologista de dia 7 d'octubre de 1999 (amb el titular «El GOB lamenta que la Conselleria de Medi Ambient renunciï a tancar la incineradora en aquesta legislatura») , recollida als diaris Ultima Hora, Balears, Diari de Mallorca i el Dia del Mundo, així com diverses ràdios i televisions locals durant els dies 7 i 8 d'octubre.

Per últim, hem d'expressar la nostra indignació per les calúmnies escrites a la carta del Sr. Marí Marí, ja que mai no s'ha produït la reunió que afirma que es produí entre la Consellera de Medi Ambient, el Director General de Residus, amb representants del GOB i Greenpeace, i molt menys hi ha hagut cap reunió en la qual aquestes entitats acceptin la incineradora o «pactin» nous forns. No sabem si algú ha enganyat aquest senyor o si menteix descaradament.

Aina Llauger Rosselló, portaveu del GOB-Mallorca

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris