algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Els ecologistes a sou

Som molts els que estam sorpresos, atònits, disgustats, decebuts, cabrejats, en conèixer allò que els nostres recent estrenats polítics, aquells en els quals confiam o en els que ens il·lusionam, estan planejant amb relació a la política de residus de Mallorca.

Aquells que feren del no a la incineració el seu baluard, aquells que ens tragueren al carrer per dir basta, els que s'encadenaren a la xemeneia, els que bloquejaren el pas dels camions de fems, aquells, aquells mateixos diuen ara que sí.

Els ha faltat temps per canviar els seus plantejaments a la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló (Els Verds) i al seu director general, Nicolau Barceló (vicepresident de Greeenpeace). Simplemente tocar poder, asseure's a la taula d'un despatx.

Que callat està ara el senyor Grosske, ara que ha aconseguit el seu objectiu ja no semblen preocupar-li les dioxines.
Que si vols brou, tassa i mitja, perquè no sols no aturaran la incineradora, sinó que col·locaran un forn més, i de residus perillosos. Totes les restes infeccioses dels hospitals de tot Mallorca, les restes d'animals infectats de les clíniques veterinaries de tot Mallorca, vendran a Palma.

Pel que fa a les cendres, ja no tenen dubtes, un enorme abocador en els voltants de Son Reus, serà el seu destí. Els mateixos que ompliren de crespons negres el poble de Vilafranca, ara n'autoritzaran la seva construcció.

I la incineradora no la tancaran ni en quatre ni en sis ni en setze anys, perquè aquest abocador de cendres, estarà dissenyat per a vint anys de capacitat.

I saben el pitjor del cas? tot ho tenien pactat amb anterioritat, ho sé de molt bona tinta.
Ens han venut com els fenicis vengueren Espartaco en Brindisi. Fa unes setmanes es reuniren Xavier Pastor (presidente de Greenpeace), Aina Llauger (Gob), la consellera de Medi Ambient i el seu director general, i ho acordaren tot. Si ho negassin davant un Crist se'ls cauria en el cap. Així ens han enganat com a xinesos.

Però que tengui present el senyor Pastor, que això ho sabran en altres comunidades autònomes, en les qual continuen mobilitzant gent com nosaltres contra incineradores como aquesta. Jo m'ocuparé d'escriure també als diaris de Galícia, País Basc, Extremadura, Catalunya i Andalusia. Que se sàpiga qui són aquests senyors i com han jugat amb noslatres per al seu propi benefici.

Xavier Marí Marí. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris