cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Rèplica d'en Jordi Caldentey

Mirau, Sr. Pere J. Palou, bufallaunes o no "no és compte meu": Que jo me'n recordi, en el meu article del passat 29 d'octubre, em vaig referir ben clarament "i vaig donar per ben fetes" concretament les intervencions militars americanes per aturar el nazisme a Europa "i, indirectament i de passada, frenar-hi el comunisme", per dur a retxa en Hussein al Golf Pèrsic, i en Milosevic als Balcans. No qualsevol intervenció americana. Voleu dir, per tant, que l'exercici de la violència per part del nostre món, la civilització Occidental, per aturar a les males en Hitler, en Hussein o en Milosevic és «finançar la barbàrie»? Com els aturaríeu vós idò? Resant parenostres? estau segur d'allò que escriviu, en qualificar aquestes intervencions dels Estats Units d'Amèrica de «violència injustificable»? Jo ho veig a l'enrevés: amb la inacció sí que hauria estat Occident còmplice de la barbàrie. No heu sentit dir mai allò de «qui calla atorga»?

La vostra referència comparativa amb l'assassí Pinochet o amb el PP és una rabieta ridícula que no responc perquè no ho paga.
Trobar pitjor el comunisme que el nazisme és «estar sonat»? Potser sí. Com trobar-lo millor, mirau per on. No hi ha per triar: És gaire millor que Auschwitz, l'extermini amb fam planificada de vint milions de persones a Crimea, que hi va dur a terme la Rússia comunista de n'Stalin? I l'assassinat de tres milions de persones que va tenir lloc a la Cambotja comunista? I l'actual empresonament de cubans pel «delicte» de tenir una opinió política diferent del comunisme? I l'actual extermini de la nació tibetana que du a terme la Xina comunista? Ho trobau més perdonable que l'Holocaust nazi? Trobau que varia la gravetat de la barbàrie segons si el botxí és de dretes o d'esquerres?

Per acabar, us sabria greu dir-me de quin establishment faig part? Som partidari que Mallorca, tota sola o federada amb la resta de la nació catalana, recuperi el mateix nivell de sobirania o d'independència que tenia abans del 1714 i que facem part d'una Unió Europea democràtica i de lliure mercat amb el mateix grau de dependència o d'independència que hi puguin tenir Portugal, Noruega o Dinamarca. Voleu dir-me quina paga tenc, per defensar aquests principis? Perquè, si no fos per la feina que faig, us assegur que serien primes, les llesques que menjaria! Afectuosament.

Jordi Caldentey. Unió Mallorquina. Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris