algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Condol

Als membres d'una família que ha perdut una filla en unes circumstàncies tan bestials com les que acompanyen l'assassinat de Carme del Salto, poques coses se'ls poden dir com no sigui acompanyar-los de bon de veres en el sentiment.

Tot plegat és tan espantós que el valor de les paraules es com a dilueix en una atmosfera de caos.

No hi ha un sistema de mides aplicables a l'aflicció de les persones sotmeses a proves com aquesta.

Un servidor voldria aprofitar que tenc accés a aquest racó de diari per arreplegar unes quantes paraules que expressassin la consternada solidaritat de molta de gent amb totes les persones que ara pateixen en la seva carn i el seu futur un d'aquests cops als quals es devia referir César Vallejo "«Hay golpes en la vida tan fuertes, yo no sé...».

I bé, en unes circumstàncies que inevitablement distorsionen tot el paisatge físic i espiritual de les persones, és ben segur que deim coses que ens dicten els sentiments més fora de control, i per les quals, en conseqüència, ningú no ens pot demanar comptes.

Així i tot, m'agradaria enviar un missatge al senyor Enrique del Salto, pare de Carme, la víctima, per demanar-li que, quan sigui el moment, quan la vida, amb la seva mà invisible, restauri una mica la serenitat del seu esperit, recuperi unes paraules que ha dit i ens les torni tal com les diria en un altre moment.

Tots volem justícia "«Vull justícia»", però no tots creim que l'assassí, sigui qui sigui, hagi de pagar amb la mort " «...i que l'assassí pagui amb la mort».

La justícia ha avançat una mica al llarg de la història "no massa, no ens facem il·lusions; una altra cosa és l'ordenament jurídic", i no gràcies a la llei del talió "«Ull per ull, dent per dent».

Qui podria retreure al senyor Enrique del Salto que, en uns moments com aquests, hagi invocat la llei del talió?

I, de tota manera, fer-li arribar la simulació provisional del nostre acord seria contraproduent, perquè, si bé és menester atenuar les maneres del missatge, aquest missatge no ha de ser desnaturalitzat baix cap concepte. Ni s'ha d'obviar en cap circumstància, encara que de vegades ens rebenti el cor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris