algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Carro de la Beata

Sr. Cecili Buele, conseller de Cultura del CIM, acaba vostè d'arribar al seu càrrec i em sap molt de greu haver-li d'escriure aquesta nota, la culpa no és seva però vostè ho pot solventar perquè com diuen en bon mallorquí «es quan és verd que s'adreça». Li parl com a President de l'Associació Cultural S'Estol Rafaler i al mateix temps com a participant de la darrera edició del Carro Triomfal de la Beata del passat 16 d'Octubre i com jo i l'Associació que represento molts de participants vàrem quedar queixosos de veure com un any més se'n duien els premis dues carrosses de fora de Palma que ja varen guanyar un premi al seu poble d'origen feia 15 dies. La nostra queixa no és perquè guanyasin dues carrosses d'un poble, perquè creim que si la festa l'organitza el CIM hi pot participar tota Mallorca i té dret a guanyar tothom; la nostra queixa és perquè els que vàrem tenir l'oportunitat de gaudir de de la festa d'aquest poble vàrem veure com a Palma les carrosses que va presentar aquest poble duien el mateix nom i la mateixa ornamentació i col·locació de la decoració. Què vol dir això? Que es poden permetre el luxe de mantenir la decoració de les carrosses damunt la plataforma i guardar a un gran lloc durant dues o tres setmanes. Els altres, els de Palma, no tenim aquestes possibilitats i ho hem de fer tot quasi al darrer dia i ja sabem que amb les presses no es fa res bé per molt previstes que tenguem les coses. Això fa que de cada any la participació sigui més pobre i la gent de poc pressupost com nosaltres ens esforcem poc en la preparació. El nostre suggeriment és que les carrosses d'aquest poble o d'un altre que ja hagin guanyat un premi al seu respectiu lloc d'origen, no puguin optar a premi tant sols que s'exhibissin i tenguessin la subvenció com els altres, i així hi hauria més opcions a les de més poc pressupost.

Aprofito l'avinentesa per fer-li un altre suggeriment: fa molts d'anys en acabar la Colcada, es feia una ballada i torrada a la Faixina, no volem la torrada, però si que seria una cosa molt bona fer la ballada per «tancar» les festes d'estiu.

No volgent ofendre-lo, s'acomiada de vostè,

Baltasar Ferrer Salvà, president de l'Associació Cultural S'Estol Rafaler, en nom de la Junta Directiva d'aquesta Associació

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris