cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

I el dret internacional?

Bombardejos massius, amb uns 200.000 refugiats fugint de la guerra i amb altres milers de persones que, en aquests moments, ni tan sols els deixen la possibilitat de poder sortir d'aquest infern. Nombrosos civils morts i tanmateix la Comunitat Internacional manté una actitud passiva i còmplice sobre la violació del Dret Internacional i la violència de les tropes russes sobre la població txetxena.

És aquest el desordre internacional que els països més poderosos del món defensen?
Amb la intervenció de l'OTAN a Kosovo i els bomardejos sistemàtics sobre Sèrbia, inclosa la població civil, es va emprendre una nova forma de relacions internacionals per les quals EUA i l'OTAN al seu comandament, esquivaven el Consell de Seguretat de Nacions Unides per intervenir a favor dels seus interessos estratègics, forçant els seus servils aliats europeus. Intervenció unilateral que trencava així el ja dèbil consens existent entre la Comunitat Internacional en matèria d'ingerència armada sobre altres països. Una vegada assentada la idea de la intervenció unilateral al marge de Nacions Unides, com impedir a Rússia que arregli el que considera el seu «pati interior», en aquest cas Txetxènia o qualsevol altra república en conflicte de la desapareguda Unió Soviètica?

Es conforma així la idea d'àrees d'influència, en les quals el domini d'EUA i l'OTAN sobre la major part del món queda fora de perill, deixant espais parcials com a propietat de diverses potències regionals.

El món que inauguren les intervencions unilaterals dels EUA i l'OTAN, i ara de Rússia, serà un món en el qual s'arracona el Dret Internacional, i les matances i violacions dels drets humans poden ser més freqüents, incrementant-se la inestabilitat per mor de les actuacions encaminades a defensar únicament els interessos econòmics o geopolítics d'alguns països poderosos que tenim armes de destrucció massiva i poden intimidar tercers.

Tal vegada sigui aquesta la intenció dels països més poderosos del món, però els ciutadans i ciutadanes no ens hauríem de conformar amb aquesta perspectiva conflictiva i interessada que ens mana a un major desordre internacional, amb un augment de les injustícies i dels sofriments humans.

Col·lectiu Revolta. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris