cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Carta oberta al senyor Jordi Caldentey

Sr. Caldentey, no he trobat el mot «bufallaunes» al diccionari. No puc esbrinar, per tant, si heu encertat amb el voste article del dia 29 d'octubre, quan titllau de bufallaunes determinats pacifistes. De bufar llaunes no me n'entenc, però allò que és segur és que vos heu mostrat el llautó, tant si és bufat com si no.

Jo, personalment, m'estim més un pacifista d'aquests que us posen tan nerviós, que un sonat que prefereix el nazisme al comunisme, com no us estau de declarar. Exactament aquesta és la preferència de Pinochet, i d'altres il·lustres personatges igualment sinistres.

Potser vós en sou, de pacifista? Heu estat a tota quanta concentració, manifestació, declaració contra la violència, vingui d'on vingui, com exigiu als suposats bufallaunes que tant us irriten? Potser us hauríeu d'aplicar les vostres pròpies crítiques, però a la inversa, per mor d'aquest amor adolescent envers tot allò que faci oloreta d'USA. Per cert, que usau uns arguments calcats als dels «pacifistes» del PP. Així m'agrada: les coses clares. Us diré que, en el meu cas, sempre m'he queixat més "no sempre públicament, emperò, atesa la meva insignificànça" d'aquella violència exercida pel meu món "la civilització occidental, que en diem", on s'usen els meus imposts per finançar la barbàrie; perquè si em quedava mans plegades, el meu silenci me'n faria còmplice.

Naturalment "naturalment!" que també m'indigna la violència indonèsia, la russa, la turca, i moltes altres. Però, per un costat, em sembla que si ja ens escolten poc o gens les autoritats que es gasten els nostres diners, quan ens volem oposar als seus actes de violència injustificable, menys encara ens escoltaran aquestes altres autoritats, teòricament molt més llunyanes. I, d'altra banda, els de l'establishment "del qual vós formau part indiscutiblement" ja us ocupau, sense decaure, de fer la crítica encesa i justíssima en aquests altres cases. Quan tota la premsa i el poder del «pensament únic» es posen a condemnar, ben poca cosa hi afegiríem els quatre bufallaunes, que preferim intentar fer-nos sentir quan es cometen salvatjades, i ningú més que no en diu ni piu. Posau-vos volsaltres a fer de pacifistes, i els bufallaunes passarem ben desapercebuts, per a la vostra tranquil·litat. Tot això hi guanyaríem. Afectuosament.

P.S.: De quina invasió islàmica sobre la indefensa Europa parlau? De les «pateres», potser?

Pere J. Palou, bufallaunes

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris