algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Isba

Fa una setmana uns amics em demanaren què passaria amb Isba. Per diverses raons, aquesta gent ha establert en el futur d'aquesta empresa el criteri per mesurar l'abast del que ha suposat el canvi polític. No és gaire estrany, que exigeixin a un Govern que ha fet de bandera de la moralització de la vida pública, l'aclariment d'episodis molt recents i no gaire gloriosos per a la vida del fons de garantia recíproca. Antich està acompanyat a l'executiu per partits que denunciaren els afers Pla de Vuit i Squashball; i els meus amics esperen, si més no, una explicació convincent.

A això, precisament, és al que s'han compromès els directius d'Isba amb Joan Mesquida, el conseller d'Hisenda i Pressuposts. És normalíssim, ja que, tot i no ser una empresa pública, si el Govern retiràs l'aportació que hi fa, ningú no dubta que Isba se n'aniria en orris. Que consti que no es tracta de demanar fervor inquisitorial a la investigació, però tots ens mereixem un aclariment que no deixi cap ombra de dubte sobre la destinació que reben els doblers de la Comunitat Autònoma.

Mesquida " a qui, d'altra banda, s'ha de felicitar per la celeritat amb què ha enllestit els pressuposts" ni tan sols està preocupat per reunir aquesta informació. Hi ha altres elements que podrien posar en tela de judici la continuïtat de l'aportació governamental. El conseller reflexiona sobre quin sentit té mantenir un fons de garantia recíproca que ofereix avals a les empreses a un preu més alt que els crèdits dels bancs i de les caixes d'estalvis. La prudència amb què actua Mesquida és digna de lloança i ningú no el podrà acusar mai d'haver encetat una caça de bruixes, si és que les bruixes i els bruixots no existeixen realment. Ara bé, passat un cert temps, la impaciència dels meus amics estarà justificada. Fos o no fos delictiu, el cas Squashball reunia elements de conte fantàstic i podia contribuir a fer creure que allò no era un cas aïllat. És cert que el nou govern no pot ser imprudent, però tampoc no hauria de semblar covard a l'hora d'actuar. Tinc la impressió que els meus amics no són una excepció entre la gent que ha dipositat una mica de fe en el Pacte de Progrés, i que la seva mesura és també la mesura de moltes de persones. De moment, no dubten que el president Antich i el conseller Mesquida tindran d'aquí a no gaire temps una explicació per oferir-los.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris