algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Rebaixa en el preu de les comunicacions telefòniques

El Consell de Ministres del Govern Aznar ha aprovat recentment un Reial Decret-Llei pel que s'adopten mesures per combatre la inflació i, així, facilitar un major grau de competència dins el camp de les telecomunicacions que té repercussió positiva directa a la butxaca dels contribuents.

Les mesures que afecten l'àmbit tarifari tindran quatre vessants. Per una part, unes s'aplicaran abans del dia 1 de novembre d'aquest any i afectaran el règim aplicable a les tarifes metropolitanes del servei telefònic fix.

Així, l'horari de la tarifa reduïda s'amplia. Anirà des de les 0 hores fins a les vuit del dematí, i des de les sis de l'horabaixa fins a les dotze del vespre, tots els dies laborables, i des de les 0 hores fins a les vint-i-quatre hores els dissabtes, diumenges i dies festius d'àmbit nacional.

També, el preu nominal del minut de servei telefònic metropolità en horari normal i punta serà de 4 pessetes.
Per altra banda, s'aplicaran, abans del dia 1 de novembre proper, davallades de preu del servei telefònic fix: el 4'36 per cent en el preu del servei provincial, i el 17'56 per cent en el preu del servei interprovincial. Així mateix, abans del dia 1 de desembre proper, es baixarà el 6'68 per cent del preu del servei telefònic internacional.

En tercer lloc, des del dia 15 de desembre d'aquest any, s'aplicaran reduccions als preus dels serveis de línies susceptibles de lloguer, tant a les línies nacionals, el 14 per cent, com a les línies digitals internacionals, el 26 per cent.

I, en darrer lloc, es reduiran, a partir del dia primer de gener de l'any que ve, els preus actuals de les cridades d'un telèfon fix a un mòbil.

Com a mesures que possibiliten facilitar un major grau de competència en el sector de les telecomuniacions, s'ha previst un calendari per a la preassignació d'operador. Això consisteix en la possibilitat que els usuaris, amb independència de quin sigui l'operador telefònic que hagi instal·lat el seu terminal, puguin fer que les seves cridades siguin facturades per un altre operador alternatiu, sense necessitat de marcar, en cada moment, el prefix corresponent. Igualment, s'ha previst el sistema de conservació del número a la telefonia mòbil, en cas de canvi d'operador, a partir del proper estiu.

Una qüestió que preocupa el Govern és la relativa a la compensació a l'Ens Públic Radiotelevisió Espanyola pels actius perduts per a la creació de l'Ens Públic Retevisión. Ara, es compensa Radiotelevisió Espanyola amb una xifra de 80.000 milions de pessetes, amb la voluntat decidida de minorar el dèficit d'aquest Ens Públic.

Es recull una nova modalitat, de tarifa plana, més barata, per l'ús de la xarxa per a Internet. Aquesta modalitat permetrà que, mitjançant el pagament d'una quota mensual de 4.000 pessetes per l'ús de la xarxa, els internautes es puguin beneficiar d'un millor règim de tarifa plana. Implica una reducció d'un 25 per cent.

Així mateix, es modifiquen els plans de 50 hores/dia i 50 hores/vespre. En el primer cas es realitza una reducció d'un 10 per cent respecte del preu inicial. En el segon cas (50 hores/vespre), es permet utilitzar Internet, en horari reduït, per 3.000 pessetes durant 50 hores. El preu és d'una pesseta per minut, la qual cosa suposa un 20 per cent de reducció.

En resum, s'amplia l'horari de la tarifa reduïda i es fixa en quatre pessetes per minut el preu en horari normal i punta, es redueix el preu a les cridades provincials, interprovincials, internacionals i de fix a mòbil, i s'estableix una nova modalitat més barata de tarifa plana per a Internet. Lògicament, el Govern del PP, amb aquestes mesures, aconsegueix combatre la inflació i permet una major competència en el camp de les telecomunicacions que beneficia directament l'usuari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris