algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El sòl per a la indústria

Si el Govern de Progrés vol potenciar la diversificació econòmica, haurà de fer front, en primer lloc, a la disponibilitat de terrenys on les indústries es puguin instal·lar. Les empreses de les Illes són de petita i mitjana dimensió i, difícilment, poden fer front als preus que, segons el director de l'Institut de Desenvolupament Industrial (l'IDI), Pere Trias, predominen al mercat.

No serà un objectiu que s'assoleixi amb facilitat. Per començar, la política que Trias vol desenvolupar ha de menester la col·laboració dels ajuntaments, que poden estar interessats a donar altres usos al sòl del municipi. Vivim en temps d'elevada sensibilitat mediambiental i, com s'indica en l'apunt de la notícia de la plana tres, el sòl industrial resulta altament impactant. Al mateix apartat s'indica que les decisions sobre la seva ubicació s'han de prendre des d'una perspectiva supramunicipal, de manera que el problema torna a sortir de l'àmbit dels ajuntaments per entrar en l'òrbita dels consells insulars.

El nou Govern haurà de demostrar una gran imaginació per resoldre un problema que pot semblar, a primera vista almanco, el de la quadratura del cercle. Trias i la Conselleria del vicepresident Sampol s'han marcat un objectiu molt clar i ambiciós: reduir el preu del sòl industrial a més de la meitat de l'actual. Se n'ha d'aplaudir la valentia per una formulació tan nítida de l'objectiu i dessitjar-los que se'n puguin sortir amb èxit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris