algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Impertinents

Fa anys que som una votant del PSM i sempre he desitjat el millor per al partit amb el qual m'identific. També, no cal dir-ho, em satisfan molt els èxits electorals del PSM. En aquest sentit, crec que el partit ha seguit una línia estratègica encertada els darrers anys i si avui en dia a les Balears és pot parlar en clau nacionalista es gràcies a la tasca realitzada durant aquests vint anys pel PSM. Potser, de la Sra. Munar i del seu partit no se'n pot dir el mateix. No obstant això, davant una contesa electoral al Congrés dels Diputats, em feia molta il·lusió que les Illes Balears tenguessin un diputat nacionalista i per això no veia amb mals ulls que el meu partit pactàs amb altres forces nacionalistes per tal d'assolir-lo. Tampoc no vaig ser gaire recelosa quan es va pactar amb CiU a les Europees de fa cinc anys. Per tant, no es pot dir que sigui una simpatitzant dogmàtica o encorada vers una òptica determinada.

En un principi, em va caure malament que els dirigents del PSM es mostrassin tan reticents a l'hora d'un hipotètic pacte. De totes maneres, ara, que he analitzat una mica la qüestió, crec que van sobrats de raó. En primer lloc, un pacte s'ha de fer des de la més absoluta i lliure convicció i no sota pressions mediàtiques artificioses ja que aquesta només és sostinguda, en especial, pel seu diari.

En segon lloc, voldria manifestar, com a lectora diària del Balears, el meu desacord amb el partidisme en què el grup editorial i el diari en particular afronten el tema. Crec que no només us estau acarnissant contra un partit polític sinó contra els vostres clients més fidels. Què pot provocar això. Dues o tres coses, al meu modest parer, molt elementals: a) que persones com jo, proclius al pacte, tanquem files al voltant del parer majoritari de l'executiva del PSM en comptes de caure en el parany de la desestabilització que semblen que de bracet pregonau amb na Munar; b) que, amb tanta pressió, recelem i, fins i tot, ens sigui molesta fins al grau de considerar-la insuportable, la pressió que a través del vostre mitjà ens exerceix UM, cosa que pot implicar una fractura entre la militància i un ressentiment mutu que en comptes d'avançar en la comunió d'esforços es vagin obrint escletxes insalvables; c)que el seu diari, que tanta il·lusió ha generat entre els simpatitzants nacionalistes de tota la vida, els del PSM, arribi a resultar-nos la seva pressió una mica impertinet i, comencem a mirar el vostre projecte, amb un grau massa elevat d'escepticisme per no dir de frustració.

Pilar Santandreu Iglesias. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris