muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

L'exclusió d'Unió Mallorquina

Després de la decisió de l'executiva del PSM"EN sobre la concurréncia en companyia d'altres forces nacionalistes de les Illes, però excloent Unió Mallorquina, i sobretot després de l'anunci fet per Maria Antònia Munar de formar un conjunt de forces cíviques i polítiques per a la consecució d'un escó a Madrid, podem aventurar que si l'operació d'UM surt mitjanament bé "o sigui, treure molts més vots que en les darreres eleccions generals" la caça i captura del PSM haurà finalitzat. I amb èxit. El paper que pot fer el nostre partit si s'esdevé aquesta circumstància pot ser notori: sobrepassat per la dreta i esquerra espanyolista, (això es dóna per suposat, cap novetat) i pel centre-dreta pseudonacionalista, o sigui, relegat a una marginalitat més que preocupant...Crec conéixer Mateu Morro des de fa molts d'anys, i sé que no és això el que vol per al partit al qual ha dedicat tantes hores i esforços. Ni ell ni Pere Sampol volen la marginalitat.

Però quan escolt en Pere dir que «les eleccions generals no són una cosa primària per al PSM», crec que molts de niguls planegen sobre el futur polític del nostre partit si sesdevé el citat «sorpasso». La diferència de vots no és tan summament desproporcionada "encara hi ha un bon coixí, que els uemites no creguin que ja ho tenen fet" ni l'atractiu per a un jove votant no és el mateix. No és el mateix votar un partit tancat i barrat en les seves idees, que s'ha negat a participar en un projecte dinàmic i valent (no és així exactament, però la publicitat se n'encarregarà de fer"ho creure) que no un partit jove, amb força, que està donant mostres d'una vitalitat important quant a línies d'actuació al Consell, i que lideri una plataforma ciutadana perquè un conegut independent de prestigi "no ho dubtin, serà un independent, fins i tot en podria aventurar els candidats principals, no hi ha tanta gent a Mallorca on elegir" sigui present a la carretera de San Jerónimo.

El que hem de fer el dia que tots nosaltres, membres del Consell Polític del PSM"EN, ens reunim per escoltar la resolució de l'executiva de dia 18 doctubre, és, abans de votar qualsevol resolució exclusionista, demanar el text de la proposta d'UM, que ja haurà fet arribar per escrit a l'executiva del nostre partit. Només després de llegir i d'estudiar"la detingudament, podrem decidir sobiranament. No podem decidir en contra d'un tema sobre el qual no sabem res, a excepció del que diuen els diaris i els membres de l'executiva, en aquest moment dividida per aquest afer. En canvi, si votam el primer que se'ns posa al davant nostre, sense examinar"ho amb temps, sense poder consultar amb les nostres agrupacions "que, recordo, és el nostre deure principal, ens devem a elles, no a ningú més" el que farem serà desqualificar d'una manera «virtual» tot un discurs polític, que de ben segur no deu mirar el món de partit mallorquí, sinó que mira cap a la resta de l'Estat, que és on hem de mirar si volem majors competències i major autogovern per a les nostres Illes.

I això, estimats companys de Consell Polític, només s'aconsegueix amb un candidat fort que planti cara a la dreta, que pugui dir qui som, i en solitari no arribarem molt més enllà dels que obtinguérem la passada legislatura, i de pas facilitarem d'aquesta manera el quart escó del PP. El senyor Matas podrà dormir tranquil: haurà complert amb l'amo de Madrid, mentre que nosaltres, pel posicionament adoptat en el seu moment,haurem facilitat una possible majoria absoluta del senyor Aznar. Pensau"hi, que en teoria som gent d'esquerres.

Una abraçada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris