algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Voravies de Jaume III

És evident que tots els ciutadans i ciutadans agraïm qualsevol iniciativa dirigida a l'embelliment de la nostra ciutat. I més en el cas d'una ciutat com Palma que per la importància del turisme necessita mimar de manera especial la seva imatge. Però per simple lògica, sempre s'hauria de prioritzar la comoditat i la utilitat per damunt de qualsevol altre concepte. De fet "i encara que no sempre sembli així" la comoditat no es contradiu amb la bellesa sinó tot al contrari.

Des del nostre punt de vista, una Ciutat hermosa és aquella que està pensada a escala humana. Que està pensada perquè la puguin gaudir, amb comoditat tots els seus habitants i tots els seus visitants.

Per tant, i més enllà de qualsevol valoració estètica, consideram oportú denunciar la nova pavimentació del carrer Jaume III. Les rajoles que s'hi han instal·lat recentment es caracteritzen, sobretot, per ser extremadament llenegadisses. Amb això "i estam parlant d'un pas obligatori de vianants", el perill de caigudes és elevadíssim. I no volem ni pensar el que pot passar en un dia de pluja!

Ja no hauria de fer falta però per si amb la lògica no n'hi ha suficient també podem apel·lar a la normativa vigent. Atenent la Llei 3/1993 i el Decret 96/1994 per a la Millora de l'Accessibilitat i la Supressió de Barreres Arquitectòniques del Govern Balear, ens trobam que segons l'Article número 9 «el disseny i el traçat dels itineraris públics destinats al trànsit de vianants s'han de realitzar de manera transitable». I en l'article número 10 s'especifica que «els paviments dels itineraris per a vianants seran durs, anti-llenegadissos i sense ressalts».

Després de les innumerables denúncues i de les indemnitzacions per caigudes que ha hagut de pagar l'Ajuntament, costa de creure que s'hagi tornat caure en aquest error. Però ja què s'ha produït no podem més que exigir que se solucioni amb caràcter d'urgència. És evident que hem de lamentar les molèsties i el cost econòmic que això pot suposar però el que més ens preocupa és haver de lamentar accidents personals importants.

Aurora Bonet. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris