algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Poder i oposició

La consellera de Medi Ambient vol dur el debat polític allà on cal per respondre les greus acusacions formulades per Joan Flaquer, exconseller de Turisme, de Cultura i diputat del PP. Demanarà, per tant, una compareixença davant la cambra autonòmica, un fet digne de lloança. Ara bé, esperem que el debat parlamentari no es reprodueixi en els termes barroers amb què ha començat. Ha de ser la ciutadania, un cop que la discussió s'hagi dut a terme, la que jutgi si hi ha hagut negligència per una banda o demagògia per l'altra. No es pot usar alegrement la lluita contra els incendis com un arma de desgast polític.

El Partit Popular ha començat a exercir amb ganes l'oposició. Ni tan sols ha deixat passar els cent dies de gràcia. Per ventura, però, l'ímpetu amb què vol complir les funcions que l'aritmètica parlamentària li ha atorgat el fa incórrer en errors de plantejament. La tasca de control a l'Executiu ha de ser ferma. No obstant això, un partit que ha retingut el poder autonòmic durant setze anys ha d'extremar la prudència a l'hora de demanar sobre qüestions fonamentals que no ha pugut resoldre en quatre legislatures.

La paciència és una virtut també en política. Per desgràcia, tots els Governs acaben per cometre errors inexcusables i és aleshores quan el ciutadà espera una oposició a l'altura de les circumstàncies. Abans que arribi aquest moment, l'agressivitat no serà mai la millor eina de treball.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris