muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Efectes del pla Mirall

Després d'haver llegit l'article aparegut a la premsa el dijous dia 7 d'octubre i referent al fet que Cort gratificaria 64 funcionaris amb 168 milions de pessetes, vull fer unes reflexions una vegada païda la indignació i la impotència davant els fets abans esmentats.

No crec que els funcionaris hagin realitzat les hores extraordinàries que s'indiquen per al mateix funcionament de l'administració (horaris dels negociats) perquè, en aquest cas, qualsevol ciutadà podria demanar els mateixos privilegis de flexibilitat horària. El dissabte 9 d'octubre apareix la resposta del representant sindical d'UGT a l'Ajuntament dient que aquestes gratificacions són il·legals, amb la qual cosa caldria demanar responsabilitats a l'Ajuntament pels pagaments realitzats i demanaria als regidors que sol·licitessin una comissió d'investigació del pla Mirall que pogués estudiar totes aquestes suposades hores realitzades i les quantitats pagades perquè tot quedés com un autèntic mirall.

Si estic indignada és perquè pateixo el pla Mirall des de fa un any i tres mesos, i encara em queda bastant de temps de patir-lo (un any o més). Ja m'he fet l'ànim que serà fins que s'acabin els fons europeus, aproximadament el 2002, i la pregunta que em faig és la següent: si l'Ajuntament té doblers per pagar les suposades hores, per què no té un fons pels ciutadans perjudicats pel pla Mirall? Suposo que se'ns dirà que la ciutat quedarà mol maca i que podrem gaudir d'ella, però com es podrà gaudir si gràcies al pla Mirall hi ha negocis per traspassar, gent que ha vist com la seva salut i la de gent del seu redol s'està deteriorant (problemes auditius; de pell; asma provocada pels aixecaments de terra; d'estrès provocat pels renous de les màquines "no és el mateix el renou d'un dia que el que dura un any i... des de les vuit del matí fins a les set de l'horabaixa"), i les despeses d'aigua i de productes de neteja s'han disparat. Qui ens indemnitzarà de tot això?

És vergonyós que als comerços, amb un poc de sort, se'ls descompti fins un 40% de l'IAE. Qui els indemnitzarà de les grans pèrdues econòmiques que pateixen, perquè no posen més funcionaris per tramitar les sol·licituds? O millor perquè no les tramiten d'ofici i farien un bon servei a la comunitat? Com a conclusió demanaria transparència a un pla Mirall que no en té.

Conxa Morlà Arias. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris