algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

No tornin a renunciar-hi

No puc evitar compadir-me del secretari general del PSM, per la mala sort que han tingut a les passades eleccions i al mateix temps per la pèrdua del senador, que hauria donat veu de les Illes a Madrid. I no m'explic, d'altra banda, que tinguin tan mala opinió d'UM, ja que jo creia que el que més els importava era aquest país, independentment del tipus de nacionalisme dels seus contrincants. No crec, idò, que UM tengui la culpa de ser afortunat amb els seus líders, som gent tan nacionalistes com els que més i no puc acceptar que el Sr. Morro menyspreï l'oportunitat, per 2a vegada consecutiva, de començar el mil·lenni cometent el mateix error que el 1996, essent tan reaccionaris com els que sovint ha criticat.

Si la prioritat del PSM és reforçar el nacionalisme, no pot deixar de banda UM.
Estic convençuda que els militants del PSM no es fan gaire enfora, per no dir gens, del que demana UM:
"Competències sense interferències, en qüestió de llengua i cultura.
"Política econòmica pròpia.
"Política fiscal i financera pròpia, sense oblidar-nos de la solidaritat amb els altres.
Per tant, necessitam que les Illes estiguin representades pertot arreu per tal de fomentar el progrés a qualsevol nivell i que es deixi de banda la discriminació que hem sofert i sofrim per part de l'Estat. Volem autogovern, finançament propi i planificació de les nostres demandes.

Per tant, critic enèrgicament aquest afany del PSM per sentir-se postulants absoluts del nacionalisme. Aquest tema em fa por, ja que ens torna a dur a la nova possibilitat de no arribar a Madrid per lluitar pel que és nostre i ben nostre.

La presumpció del PSM de voler ser la 2a força de les Illes, malgrat haver passat del 12'2% al 11'8%, perdent un diputat autonòmic, comprenem que no els fa sentir feliços, però el radicalisme que exhalen a nivell nacionalista no és el més indicat per a les generals.

Crec que han de fer una reflexió per no quedar-se en penitència permanent, vegin que UM actua amb prudència i discreció.
Vostès en el seu eslògan de les passades eleccions demanaven un canvi i aquest ha estat possible gràcies a UM. No sé, idò, què volen des d'un sector del PSM, que sembla ara no desitjar que puguem articular un model nacionalista per a les generals. Tenguin en compte que per construir un país cal vèncer els nostres enemics exteriors i els seus aliats i la nostra missió és defensar i protegir projectes de futur amb una estructura sòlida, sense interferències i no prendre una actitud personalista com la seva. Aprofitin possibles col·laboracions nacionalistes i amb això no els dic que hi hagi incorporació d'un partit a l'altre, sinó per un temps concret i per una fita concreta: un diputat a Madrid.

Els reptes dels propers quatre anys seran decisius per al model de país que volem i això requereix més seriositat i reflexió per part del PSM, per evitar la frustració dels ciutadans d'aquestes Illes.

Sr. Morro, deixi de sacralitzar el seu partit, no són la font del nacionalisme, ni l'única opció de salvació per a aquesta terra. Cerquem una fórmula i no caiguin en el resistencialisme que els caracteritza, per tal de no augmentar l'agonia de la nostra Comunitat tan malmesa.

És obvi que la nostra voluntat d'entesa passa per no considerar-los adversaris, sinó companys per a una causa democràtica, ja que el nostre esperit emprenedor ens ha permès superar amb escreix el que ningú no s'esperava i ens ha permès pensar en un futur comú de benestar i progrés.

La nostra formació interclassista té una part important de nacionalista radical en les seves emocions i continguts, encara que moderat en les seves maneres.

Renovin el seu discurs, no monopolitzin el nacionalisme, els electors de les Illes són savis i cada cop més saben diferenciar les convocatòries electorals segons els projectes ideològics de cada partit, saben clarament el que és una bona política municipal i que no és el mateix que una política nacional o europea, per tant entendran positivament una agrupació programàtica precisa i coherent per a les properes eleccions generals, per així fer fortes les Illes i que els permeti elevar les reclamacions a exigències i que se'ls escolti, que nosaltres sumem i no manllevem a l'Estat.

No creuen que val la pena fer confiança a UM i a la seva gent? Pensi-ho bé Sr. Morro.

Mònica Pastor. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris