algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Haurà estat una moda?

A diferència d'allò que creuen molts, la formació del Govern resultant de les eleccions del 13-J no fou una repetició de signe invers de l'arribada de Cañellas al poder el 1983. Pens que representa una equivocació per atenció només al fet que l'executiu balear és d'un color polític diferent al de Madrid.

La presidència de Gabriel Cañellas coincidí amb les majories absolutes de Felipe González i significaren la perllongació de la marginalitat de les Illes respecte a les dinàmiques polítiques que es generaven a la resta de l'Estat. La premsa de l'època és un testimoni que la «terra inexistent» només interessava en arribar a l'estiu o quan es produïa un escàndol d'una certa envergadura.

Una situació ben diferent a la que es produeix en aquests moments. Qualsevol lector de diaris haurà observat que, des del mes de juliol, la periodicitat amb què l'atenció dels mitjans de difusió s'orienta cap a les Balears s'ha incrementat en grau que, almanco un servidor, no és capaç de recordar. Les raons són diverses i massa complexes per intentar explicar-les en un article com aquest. No obstant això, caldria interrogar-nos sobre si no ens hem convertit en una peça d'una gegantina partida d'escacs jugada per més d'un jugador.

Quan començà la campanya per a les eleccions catalanes, en el primer debat televisat, la referència a les Illes Balears fou contínua per part de tots els candidats. Cada visita del president Antich a Barcelona ha estat seguida amb interès pels mitjans del Principat. La proximitat del cap del Govern illenc ha estat disputada obertament per Jordi Pujol i per Pasqual Maragall. Si els resultats han estat clars, des d'ahir "escric això dissabte" coneixem el guanyador de la contesa entre socialistes i convergents. Amb independència qui n'ha sortit victoriós, començarem a comprovar si el protagonisme que hem adquirit al llarg dels darrers mesos ha estat fruit d'una moda interessa i fugissera o si, contràriament, respon a algun fenomen de més durabilitat.

A la meva manera de veure les coses, seria una llàstima, que quasi al mateix temps que hem estrenat el vestit nou, les Balears tornassin a ser les Illes Oblidades. No crec que sigui necessari afegir que el lament no tindria res de vedetisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris