muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Invasió subtil i altres contes

No em referesc a la invasió de col·leccionables de tot tipus (llibres, vídeos, fascicles, pepes, obres d'art...) que els darrers temps estan patint els quioscs de la nostra ciutat. Aquesta no és gens subtil.

Tampoc no em referesc a la invasió, aquesta sí més maquiavèl·lica, que han maquinat els membres de Jarrai, que com tothom sap (i si no ja s'encarrega el ministre espanyol d'Interior, Mayor Oreja, de recordar-nos-ho) són al darrere de qualsevol manifestació de violència que hi pugui haver no ja a l'Estat espanyol, sinó a Europa. Així ho demostra la darrera moguda al barri barceloní de Sants, i també les que hi va haver a Marsella i Florència l'estiu passat.

Ens referim a la invasió alemanya de Mallorca. Una invasió amb totes les de la llei. Vas pel carrer i sents parlar tothom en alemany, entre d'altres coses perquè com tothom sap, la llengua alemanya, tot i no ser la llengua pròpia d'aquí, és obligatòria i majoritària a tot l'ensenyament de les Illes Balears. Els nostres joves són obligats a fer el servei militar (darrerament poden substituir-lo per un de civil) a l'exèrcit alemany i a jurar una bandera estrangera, com l'alemanya.

Fins al darrer currant arribat de la metròpoli alemanya ja és capaç d'entimar-te alguna floreta de l'estil de «els mallorquins, sense la feina dels immigrants alemanys, no seríeu res, vos moriríeu de fam».

Tampo noc podem oblidar l'autèntic espoli fiscal al que està sotmesa Mallorca i el conjunt de les Illes Balears per part de Bonn (o de Berlín ara) espoli que resulta més greu i insultant quan resulta que els nostres pensionistes cobren, de mitjana, unes 7.000 pessetes mensuals menys i el sis per cent de la població de les Balears viu en la pobresa extrema.

Els alemanys, a més, tenen la mania de voler traduir els noms dels mallorquins i dels llocs a la seva llengua i ens obligen a tenir un carnet que diu que la nostra nacionalitat és l'alemanya. Quin desastre!

Volen fer Mallorca alemanya i per aquest objectiu estan disposats a utilitzar tots el mètodes al seu abast. Qui no s'ha trobat davant la tensa tesitura de sentir alguna vegada, de part d'un alemany impertinent i típicament xulesc, allò de «Sprich mit mir wie ein Christ!» (o sia «parla'm en cristià») o alguna altra frase per l'estil. I la darrera, és la comèdia que s'ha muntat per un equip de futbol que està format per espanyols, mentre tothom pretén oblidar que més del noranta per cent dels clubs de Mallorca de futbol (i també d'altres esports) funcionen en alemany.
El món al revés!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris