algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Contestació a Francesc Aguiló, batle de Campanet

Apreciat Francesc:

De les no moltes vegades que he tengut l'ocasió de parlar amb tu n'he extret la conclusió que ets un home assenyat i preocupat pel nostre país.

Una vegada que he llegit la teva carta en la premsa em costa pensar que és el mateix Xisco que jo conec l'autor d'una exposició d'idees tan simples i poc reflexives.

Tens tota la raó quan parles de la trajectòria exemplar del PSM, de la integritat dels seus militants i de la fidelitat a Mallorca que heu demostrat reiteradament. Sota el meu punt de vista el PSM sempre havia estat també un partit força independent en el seu tarannà, i ho creia així perquè defineix la independència com la confiança en un mateix, en les pròpies forces i en els propis actes.

No entenc per tant com pots acusar ningú de manar-vos el que heu de fer, si forma part d'una societat lliure el fet que els partits polítics facin propostes que els agents socials valoren i que un altre partit pot acceptar.

O no.

Però res d'això crec que atempti contra la independència de ningú. Per exemple tu has viscut com jo, no fa gaire, com els que tu anomenes «agents mediàtics» han donat el seu parer sobre el que havia de fer Unió Mallorquina en els acords post-electorals. I també has vist com jo com hem fet el que els nostres militants sobiranament han decidit fer. I no ha passat res.

Estic convençut que per tu i per la gent del PSM el que és realment prioritari és la construcció nacional de Mallorca. I en aquest procés de construcció nacional, com bé sabeu, no en sobra ningú i encara més, ens hi manca molta gent. Pel que a mi respecta t'assegur que les eines a utilitzar en aquest procés de construcció no són el que més m'importa. Pens sincerament que en el moment de canvi que vivim s'imposa una candidatura nacionalista unitària i pens que aquest és un procés que ara mateix i per mèrits propis pot liderar el PSM.

I alerta que dic liderar i no només encapçalar. Necessitam un acte de determinació i generositat per part de la força nacionalista majoritària d'aquesta terra.

No «cacis mopis» Xisco, a ningú li molesta el PSM ni li preocupa el PSM, ni vol fer desaparèixer el PSM més que els contraris al redreçament nacional del nostre país. A aquests sí que els molestam, tu, jo i la gent que pensa com nosaltres, i precisament aquests que sí que són els teus rivals són els menys interessats en la unitat nacionalista (mira sinó, en paraules teves el comportament dels seus «suports mediàtics»).

Et puc assegurar per experiència pròpia que la generositat envers els altres no té el perqué socavar la fe en les pròpies creences, i que els nostres conciutadans, els nostres compatriotes, solen premiar aquesta generositat i castigar el sectarisme.

No ens basta créixer tira a tira Xisco, pel bé de Mallorca necessitam que el nacionalisme faci un bot qualitatiu i quantitatiu, perquè com ens hem repetit tantes vegades, «tota la política que no facem nosaltres la faran contra nosaltres» i el que està ben clar és que els nostres contrincants no tenen tantes manies a l'hora d'actuar.

Rep una abraçada.

Miquel Ferrer i Viver. Batle d'Alcúdia

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris