algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

El que hem de fer

Aviat farà 20 anys que vaig afiliar-me al PSM/NM i ho vaig fer perquè era un partit nacionalista, de profundes arrels progressistes i especialment compromès amb la nostra terra, sense interessos especulatius, on hi havia un especial respecte per la capacitat de cada un dels militants per opinar, participar dels debats i després tirar endavant els projectes i programes que es consensuaven. El partit avui ha crescut molt, amb forta implantació a la pràctica totalitat de l'illa de Mallorca, amb molts de càrrecs públics al Govern Balear, Consell Insular i Ajuntaments. L'esperit del que parlava al principi encara es manté. El conjunt dels militants som sobirans. No hi ha interessos especulatius, estimam i defensam la nostra terra, etc. Seguim essent nacionalistes, i progressistes i, entre tots, decidim a través dels nostres congressos, comissions executives, consells de direcció política, reunions d'agrupacions, etc. el que fa i ha de fer el partit en cada moment.

El que no ha fet mai el partit és dir el que han de fer els altres grups polítics (PSOE, UM, etc), ni la tasca de col·lectius i agrupacions de pes específic dins la nostra societat: GOB, OCB, etc. Tothom ha de ser sobirà i el respecte hauria de ser mutu.

Com a militant i càrrec públic del PSM/NM estic astorat per la preocupació que té tothom, altres partits, col·lectius, etc a través dels seus suports mediàtics per dir-nos el que hem de fer i com hem d'actuar en cada moment.

Aquestes darreres setmanes veiem com dia a dia, articulistes diversos ens diuen el que hem de fer com a PSM per servir aquest país i tots conclouen que hem de pactar amb UM. Fins i tot UM ens ha oferit, per bé del país...??, el número 1 de la llista.

Fa uns mesos, just després de les eleccions autonòmiques i municipals, ja ens crucificaven dient-mos que ja havíem servit a aquest país i que era l'hora de l'apocalipsi "desaparèixer", que la Mallorca actual era UM-PSOE.

Si anam més enrere "fa uns 3 anys" quan va explotar el tema de la incineradora al Consell Insular de Mallorca, el PSM va passar, mitjançant els suports mediàtics pròxims a UM i PSOE, i opinions de grups socials importants, com una guarda de «bandejats», sense criteri, ni escrúpols, que ens veníem per no res. Curiosament avui, que «Els Verds» accepten que no poden eliminar per ara la incineradora no passa quasi res. Alguna queixa formal, perquè no diguin, però rés més. No és la incineradora el que preocupa. És el PSM.

Podria posar més exemples recordatoris, tant a nivell global, com d'actuacions més puntuals, però crec que amb el que he contat fina ara ja n'hi ha prou.

Al PSOE i UM no li preocupen Els Verds ni Esquerra Unida. Aquest vot està molt lligat al que passa a nivell d'Estat i per tant, no cal fer-los massa pressió.

Una acceptació del PSM d'anar amb UM, a instàncies d'aquest partit, ens provocaria, entre d'altres coses:

a) En primer lloc ens lleva sobirania. Són ells que ho han decidit així. I si he après alguna cosa política aquests 20 anys és que allò que es bo pel teu rival, sol ser perjudicial per tu.

b) En segon lloc, acceptaríem molts de militants del PSM fer campanya conjunta amb UM a cada un dels nostres pobles? Jo evidentment no, no representam el mateix, ni d'un bon tros.

c) Perdríem vots per l'esquerra. El PSOE tendria l'excusa perfecta per dir a la gent que el PSM s'ha dretanitzat, que anam desapareixent com opció progressista.

M'he preocupat aquestes setmanes perquè veig que el PSM no respon a aquestes directrius foranes que ens diuen el que hem de fer. I he volgut manifestar la meva opinió. Pens que el PSM ha de fer sempre el que sobiranament cregui que ha de fer (pacte amb UM inclòs, si així es decidís) però mai no hem de fer el que els altres grups volen que facem, especialment UM i PSOE, perquè ens sortiríem escaldats.

Hem anat tots sols sempre i no ens anat especialment malament, hem crescut, tira a tira, però hem crescut prou bé i ara som una força important, amb molt de futur, amb compromisos de govern molt grans, que s'ha de fer respectar. Hem de fer el nostre camí i oblidar les consignes dels altres. Pel bé del PSM i pel bé de Mallorca.

Francesc Aguiló Pons. Militant del PSM. Batle de Campanet

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris