nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Una primera passa contra el foc: la dimissió

No sabem quí cala foc. De fa molts anys n'anam endarrer: que si rostoll, piròmans, Icona, interessos econòmics... sembla que la nostra paciència no tengui fi. I, al final, de tan de tenir-ne ens hem quedat sense boscos.

Dilluns d'autos, després del desgavall informatiu del diumenge d'aquesta operació d'imatge amb visos propagandístics dels règims de l'Estat "i em dol haver-ho de constatar justament en aquest diari" siguem una mica seriosos, científics, car això no és una peli, tot i que molts així ho volguéssim i, uns quants l'hi vulguin transformar, m'imagín perquè. Aleshores, agafem el bou per les banyes:

1. L'avió és efectiu... quan arriba. Ergo... En els altres, no cal gastar-s'hi més doblers: això no són els Pirineus.

2. És un problema de prevenció, però entenguem que preveure vol dir vigilar, estar alerta amb les estadístiques en la mà i no, només, gastant els quartos en neteja. Tots, o quasi, els focs dels darrers 10-12 anys, des de cala Mesquida a Betlem foren en l'octubre i amb vents afavorits per l'orografia. Tota una consellera del Medi Ambient no pot declarar que no Estava previst.

3. Ni té sentit demanar més doblers, com ja pretén algú. President Antich, què voleu, solucions o espectacle? vegeu la tudadissa de milions del pla Mirall; on Artà, lluny de solucionar cap problema, l'arquitecte de la sala, en M. Carrió amb el permís del batle, ens ha afusellat amb la seva infinita saviesa, els darrers espais públics encara no encimentats, per a major gloria de Coexa i grandiositat del clot de grava.

4. A Alemanya, França, etc. les coses funcionen perquè hi ha responsables.
Amb tots aquests arguments, si volem que les coses canviïn, i demostrem que alguna cosa ha canviat en aquesta etapa post-Cañellas, si més no, l'arrogància, us deman, amb tot el cor de veus sordes.

Consellera Margalilda Rosselló: sigueu coherent i presenteu la dimissió. I que altres en segueixin l'exemple. Si us plau: feu aquesta passa. Dimitiu.

I, pel que fa als danys ecològics, en particular, s'ha perdut a n'Es Racó potser la darrera colònia de burc "Eric arborea"de la comarca. Esperem que rebroti. L'altre es va perdre, fa tres-quatre anys, a Son Arbós. Per si en Montserrat no en tenia coneixement.

Josep Esteve. Artà

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris