algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Pinochet, assignatura pendent

Fa un any va ser arrestat a Londres l'exdictador xilè Augusto Pinochet, a petició de les autoritats espanyoles, essent acusat de tortures, segrests, genocidi, violació dels drets humans i destrucció de l'oposició política.

El magistrat de l'Audiència Nacional el senyor Baltasar Garzón es posà en contacte amb la justícia britànica per demanar la detenció de l'exgeneral. El cas és que després de ser-li revocada la «immunitat diplomàtica» ha passat tot un any abans que es decideixi l'extradició del genocida a Espanya, decisió recorreguda pels seus representants legals.

Però davant un assassí en massa com és el cas, la Justícia no ha de tenir cap tipus de clemència ja que els delictes contra la Humanitat mai no prescriuen.

Resulta difícil de creure que encara existeixen mentalitats amb ideologies feixistes que puguin donar suport a l'autor de similar barbàrie. Ja ho entenc! Tots els de la mateixa escola (Hitler, Mussolini, Franco, Pinochet i finalment Milosevich) han governat les nacions sota el poder de la por i de les armes. Esper que si extraditen Pinochet a Espanya se'l jutgi per tots els crims comesos sota el seu règim dictatorial i no se li alci un monument al Valle de los Caídos com farien alguns.

Marc Sabater Aguiló. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris