nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Per unes millors condicions laborals

El Claustre de l'IES Josep Sureda i Blanes denuncia la precarietat de condicions en què s'ha produït el començament del curs al nostre centre, que, com hem pogut constatar, no ha estat un fet aïllat ni puntual a la nostra illa.

El fet és que dia 1 de setembre d'enguany, la Conselleria d'Educació i Cultura tenía constància de les mancances de professorat del nostre centre. Ens faltaven, concretament, 7 professors: 1 de jardineria, 1 d'anglès, 2 de dibuix, 1 de ciències naturals, 1 d'italià i una substituta per 15 dies d'economia.

En començar les classes, nomès ens havia arribat la professora de jardineria i per tant començàrem les activitats lectives amb 6 persones menys. Això significa que hi havia moments en què el professorat de guàrdia havia de fer front a sis grups que tenien professor, estant disponibles normalment dos o tres per cubrir aquestes baixes. Tenim constància, a més a més, que no hi ha hagut cap voluntat per part de l'Administració de cobrir la baixa quinzenal de la plaça d'Economia.

Amb tot això, la primera pèrdua greu que s'ha de comptabilitzar per alguns grups classe arriba a més de 15 hores lectives setmanals d'aprenentatge que no es podran recuperar.

El fet de començar amb un horari constantment interromput per l'absència de professorat ha provocat una forta distorsió en la marxa normal de les altres assignatures.

Una conseqüència directa de les hores intermèdies sense professorat ha estat la ruptura de dues portes de bany per part d'alumnari conflictiu, que si hagués estat sota la tutela d'un professor no s'hauria produït. Això ha suposat pel centre unes pèrdues econòmiques de prop de 70.000 ptes.

Per evitar conseqüències més greus, el professorat disponible ha intentat cobrir la majoria d'hores de grups sense professor, però l'excés d'absències ha impossibilitat el correcte compliment d'aquesta tasca; així mateix, modificacions temporals d'hores, suplències de tutories, assumpció de grups sencers en hores de desdoblament, etc. Aquests fets han produït un descontent generalitzat i un desgast en el claustre que no ha afavorit per res un desenvolupament adient d'inici de curs.

Des de la directiva, s'ha intentat mantenir contacte telefònic directe cada dia amb els responsables en l'adjudicació de places sense que no s'aconseguís millorar la situació. No fou fins dia 6 d'octubre que arribaren els dos professors de dibuix i, a hores d'ara encara manquen el professor d'italià i el de ciències naturals.

En nom de tot el Claustre de l'IES Josep Sureda i Blanes. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris