algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Quadern de viatge (VIII)

Dilluns, 4." El caos és el concepte contrari al cosmos i, en un sentit mitològic, és l'estat de confusió que precedeix l'ordre. Inca, el meu poble, viu una situació circulatòria propera al caos que la fa intransitable i inhabitable i, per aquest motiu, hi ha una pèrdua evident i accelerada de qualitat de vida. Posa de manifest, a més, una preocupant ineptitud d'aquells que són els responsables municipals de garantir l'eficàcia de la seva gestió i vetlar per fer més còmoda la vida dels ciutadans. Visc en l'esperança, encara que només sigui la passa prèvia per establir, pel que fa als cotxes i els seus itineraris, l'ordre definitiu.

Dimarts, 5." Europa, decadent en la seva vellúria de prostituta cara, que ha provat totes les vacunes per evitar les infeccions dels mals mals i que, malgrat això, vener, torna a viure les temptacions de la ultradreta, que irremisiblement acaben en la complaença del neofeixisme. Cap país no és lliure de caure en la seducció de creure que tots els problemes es resolen eliminant els qui causen, o creuen que causen, els problemes. La privació de les llibertats, l'aniquilació de les desidències, la unificació de les diferències, ètniques als codis morals i a les normes estructurals que volen imposar, comencen a guaitar per les retxilleres de les democràcies. El perill, però, aguaita, i a ca nostra ja es manifesten els primers símptomes de contagi. Cal tenir esment i no abaixar la guàrdia, car quan freguen amb els dits el poder són despietats, encara que amaguin les seves intencions, per conveniències estratègiques, sota aparences de tolerància i amb la coartada del sistema que menyspreen.

Dimecres, 6." Me conta un contertuli de taula, persona fiable i rigorosa, una història que seria divertida si pertangués a l'àmbit de la ficció, però m'assegura que es tracta d'una història real, local i contemporània. Tot i això, cal reconèxier una gran imaginació en la trama, malgrat es sustenti en la putrefacció.
El cas és que per un compromís de l'executiu anterior amb un dels seus assidus col·laboradors, assessor i propagandista del règim, havien de col·locar la seva filla en l'administració i, més concretament, en una determinada Conselleria. Per aquest motiu es creà un nou departament, l'objectiu del qual era la venda de productes mallorquins a l'Argentina, que és una república molt gran situada allà baix. Per tal de fer les coses ben fetes i legals, es convocà públicament la plaça. Per garantir, però, que la filla del consultor sortiria guanyadora del concurs, posaren al plec la condició que qui volgués optar a la vacant havia de saber rus, idioma que, com tothom sap, és imprescindible per fer tractes comercials amb sud-amèrica i que, per una d'aquelles innocents casualitats de la vida, sabia la filla. Davant la idoneïtat de la candidata, no se sap si única, la plaça li fou concedida.
Per fragments d'informació no destruïda, se sospita que, a través d'aquest departament de promoció de mercat exterior, una indústria càrnica no identificada, aconseguí vendre, a la comunitat russa de La Plata, dues culanes, dos camaiots i un sapultrú. S'ignora, però, si el futur dels porcs mallorquins es troba a l'Argentina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris