muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Funció Pública i català

El Sr. conseller de la Funció Pública m'ha explicat i jo el crec, que no hi ha cap mena de caça de bruixes entre els funcionaris, sinó que a la Conselleria de la Funció Pública es faran unes proves a tots els interins siguin del color polític que siguin, perquè estiguin en igualtat de oportunitats, cosa que fins ara no s'havia fet.

Un altre tema és la Conselleria de Cultura que no té res a veure amb Funció Pública, i nosaltres els docents estam subjectes al que digui aquest departament del Govern, que no pensa treure cap interí docent, ni trencar el Pacte d'Estabilitat. Els docents sí que hem passat per unes proves ben fortes (oposicions, CAP, reciclatge de català, nivell de la Junta Avaluadora C, més el curs d'especialització, punts per cursets, expedient acadèmic, anys de treball a altres centres públics...) i el sindicat STEI amb una representació dins la docència d'un 65% ha vetllat perquè així fos. Una altra cosa, que per favor no em parlin d'igualtat d'oportunitats. Com pot tenir la mateixa possibilitat d'accedir a un treball com a professor el que no té cap punt, ni el reciclatge, ni el CAP, ni anys de docència i els sacrificis que tot això comporta? Jo vaig començar de zero i he anat lluitant per arribar on ara sóc. Hi ha hagut anys que no he treballat com a docent i he hagut de fer el primer treball honrat que m'ha sorgit, igual que els meus companys interins docents. Igualtat d'oportunitats a igualtat de punts això sí.

Només rectifc que no hi ha cap mena de caça de burixes per part de la Conselleria de la Funció Pública.
Per acabar, si és cert tal com m'han informat, que als funcionaris dels nivells C, D i E els continuen exigint només el nivell A de català, perquè els sindicats CCOO i UGT varen rebutjar la proposta de l'STEI per augmentar els nivells de català. Aquí sí que el director general de Política Lingüística el Dr. Joan Melià, pens que tendria alguna cosa a dir i honestament crec que ho farà, ja que al Principat amb un govern nacionalista moderat com és Convergencia i Unió, ja fa temps segons el text Refós, que a tots els funcionaris se'ls exigeix el nivell C de català.

Juli Salvà i Bibiloni. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris