nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Tenguem la festa en pau

Aquest estiu hi ha hagut una certa polèmica al voltant de l'amollada d'ànneres de Can Picafort i del correbou de Fornalix. En els dos casos, es tracta de festes arrelades, amb una tradició molt antiga, i que compten amb la participació d'una part molt important del poble. Ara resulta, segons alguns, que aquestes festes s'haurien de prohibir a causa del patiment de les ànneres o del bou. No estam exagerant una mica?

En primer lloc, hem de tenir en compte el caràcter tradicional d'aquestes manifestacions festives. Tota la gent de Can Picafort sent l'amollada d'ànneres com una cosa seva, igual que la gent de Fornalutx amb el Correbou. Crec que la conservació del caràcter tradicional de les festes és essencial, en un temps en què, de cada vegada més, els joves de tot el món es diverteixen igual.

No crec, en segon lloc, que l'argument del patiment dels animals valgui. No es tracta de festes en què, com en altres pobles, es llancen cabres d'un campanar o animalades semblants: tant les ànneres de Can Picafort com el bou de Fornalutx passen per una estona molt curta d'un cert maltractament.

Són, però, animals que han estat ben criats i cuidats, que han tingut una vida molt millor que la de centenars de cans que es passen la setmana tots sols i fermats a una cadena.

Crec que en les coses no es pot exagerar, i crec que els interessos de les persones estan per davant dels interessos dels animals. Respectem els animals, respectem les persones, i tenguem la festa en pau.

Martí Pomar. Santa Margalida

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris