nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Grosske «evoluciona»

El conseller Grosske comença a fer coses que són pròpies dels polítics en camí de resituar-se. Tot plegat deu estar relacionat amb la conjuntura i amb l'anàlisi del materialisme diàlectic aplicat a la Mallorca presidida per la vireina Munar. Després de saber el resultat electoral de les passades eleccions autonòmiques, Grosske va comprendre tot d'una que per viure bé, de la política, era necessari, més que mai, adaptar-se al realisme màgic, ancestral i peculiar de Mallorca. Va mostrar el llautó tot d'una i es va acabar de cop la fatxenderia que, durant la passada legislatura va lluir al CIM de Munar: la presidenta d'UM no es va cansar d'advertir durant la campanya electoral que o IU es convertia al que ella entén per pragmatisme, o els faria endinsar-se pel carreró que no passa. No cal estendre's gaire, és un tema de domini públic.

Però ara el conseller ha fet una passa més. Dona Maria Antònia ha exigit les competències de Benestar Social, així com sona, ni més ni manco. I el conseller comunista, o excomunista "anau a cercar què és ara el senyor Grosske!", ha hagut de posar la cara una altra vegada. Naturalment ha triat embetumar els electors d'esquerra, en lloc de posar firma la senyora que presideix Mallorca. Segons compareixença parlamentària del nou conseller, no veu cap conflicte en la transferència de les competències de Benestar Social perquè siguin controlades per Munar. Naturalment, que no hi ha conflicte, i que no ho provin de provocar-ne, de conflicte!!! Però el pitjor no és cedir, una vegada més. El pitjor és l'intent del conseller d'embetumar la seva feblesa, costum propi, com tothom sap, d'aquells per als quals allò que és el principal en el món de la política és sobreviure. En tot aquest afer, convé no oblidar que IU va tenir més vots que UM en les passades eleccions autonòmiques. Bé idò, malgrat això, Grosske ha consentit transvasar competències i per justificar-se ens vol fer creure que farà molta feina en temes relacionats amb menors, joventut i, naturalment, la dona "els progres estantissos sempre fan ús genèric d'aquest element lingüístic, dona, com la cirereta que fa lluir el gran pastís. Apel·lar a la creació de l'Institut de la Dona és voler vendre duros a quatre pessetes perquè Jordi Pujol, un senyor de dretes, ja fa vint anys que va crear dita institució dependent de la Generalitat. Ara ja només falta que ens enunciïn la creació del Síndic de Greuges, institució desprestigiada pertot arreu. Pel que fa a la pomposa Formació Laboral, ja em direu què es pot esperar d'aquest concepte inventat pels neoliberals per tal de justificar reconversions salvatges i tancament d'empreses per transvasaments de capitals: Felipe González va ser un ferm defensor de la «necessitat de formar els treballadors» i, de passada, carregar sobre consciència dels assalariats les seves suposades mancances i quota de responsabilitat en els nivells d'atur. Què n'és ara, Grosske, còmplice de la infàmia? Que a hores d'ara l'equerra s'hagi de conformar a vetllar per la salut laboral dels treballadors, és ben significatiu del naufragi general. Que hi vetllin, però a hores d'ara que no ens ho vulguin vendre com a una gran conquesta social.

L'evolució política de Grosske fa molt mala pinta. Aquestes concessions desprestigien l'esquerra, provocaran un alça electoral d'UM i llavors serà quan en una nova passa de «realisme polític», el senyor Grosske ens farà saber que ingressa en el PSOE. Vos hi faig unes messions.

Gabriel Huguet Rodríguez. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris