cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

L'Atles de la Gran Enciclopèdia de Mallorca ha arribat al darrer fascicle

Durant 70 setmanes, entorn a un any i mig, cada diumenge s'ha distribuït un fascicle de l'Atles de Mallorca, juntament amb el Diari de Balears i Ultima Hora.

Per l'equip, que durant més de quatre anys hem participat en el projecte, ha suposat una eina de comunicació amb la societat de Mallorca a la qual hem oferit la nostra feina amb una gran il·lusió. L'Atles durant tot aquest temps s'ha constituït com el mitjà que ens ha permès transmetre uns coneixements que a la vegada han possibilitat divulgar, valorar i estimar el que és el patrimoni de tots, municipi a municipi.

Una part d'aquesta feina és quantificable en aproximadament més de 16.500 topònims, més de 700 fotos seleccionades, infinites dades agrupades amb més de 952 taules i gràfiques, 54 cronologies que sintetitzen la història de cada municipi i un mapa de Mallorca dividit en 70 fulls que representa el nostre territori amb una gran precisió. Tot així agrupat en tres toms, que completen la gran obra sense precedents que és la Gran Enciclopèdia de Mallorca.

Ès per tot això que desitjam que l'Atles constitueixi una eina de consulta per als mallorquins i s'utilitzi per trobar respostes a una gran part d'inquietuds del coneixement sobre Mallorca vénguin d'on vénguin.

Ara, que s'ha arribat a la fi, és el moment de donar les gràcies, en nom de l'equip, a tots els col·lecionistes de l'Atles i al públic en general, que seran en definitiva, els que mitjançant el seu ús valoraran més o menys l'aportació de l'Atles. Volem fer constar, en forma d'agraïment, la participació de tot un conjunt de persones que han donat suport a la nostra tasca: Pere Fullana, Ramon Richarte, Pedro Serrano, Pere Bota, Juana Pérez, Antoni Riera, Joan Mata i els seus col·laboradors. Cada un d'ells, complint amb la seva particular tasca, han fet possible l'arribada puntual de l'Atles, setmana rere setmana. També volem fer arribar la nostra gratitud a totes les persones que han fet d'informadors locals, ens han descobert detalls del seu territori, han contribuït a la seva divulgació i ens han permès gaudir dels seus coneixements.

Agraïm especialment les suggerències i puntualitzacions que alguns lectors ens han fet arribar. No hi ha dubte que seran tingudes en compte per millorar una futura revisió o actualització de l'obra.

Vull agrair personalment, per una part, la feina rigorosa dels membres de l'equip redactor: Arnau Company, Joan Antoni Llauger, Antoni Ordines i Miquel Grimalt, i per altra, totes les hores que hem compartit junts, la complicitat humana, i molt especialment l'envejable, i crec que particular, sentit de l'humor de tots ells. Tot això ha suposat que sigui un plaer treballar amb aquest equip i ha fet possible poder sobreviure a més de 200 reunions. En darrer terme, donar les gràcies per tot a l'editor Pere Serra, ell ha possibilitat que el projecte fos realitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris