algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Agroturisme?

Sabíem quan començàrem la nostra activitat que en el moment que les nostres propostes tenguessin qualque possibilitat, els responsables que el món rural i la venda de Mallorca estiguessin en la situació en què es troba posarien el crit en el cel.

Perquè és ben hora de parlar clar i llampant. Al sector de l'agroturisme no el preocupa si hi ha turisme d'espardenya, ni la qualitat, ni res de tota aquesta parafernàlia. El que realment els preocupa és que l'agroturisme sigui realment per als que fan de pagesos ja que això voldria dir que en quedarien pocs en la seva associació; tampoc no els preocupa gens ni mica la qualitat, ni la legalitat ni res de tota aquesta comèdia. O els sembla que donar la benvinguda amb una olivera de plàstic que no cap dins un camió, això sí costossísima segons diuen i sumament pràctica perquè té molt poques despeses de manteniment, és un símptoma de qualitat? Quina qualitat poden donar uns establliments que funcionen amb personal explotat fins a l'infinit amb uns sous de misèria, quina qualitat rural mallorquina poden donar establiments regits per gent que de Mallorca sols en coneixen la facilitat que els han donat per explotar-la, que ens volen donar a entendre que tenir doblers, molts de doblers és sinònim de qualitat? Hi ha de tot en l'associació d'agroturisme, establiments luxosos al món rural i de qualitat, establiments de molts de doblers com el de olivera de plàstic, de molt de luxes però barroers i amb molt poca qualitt i establiments senzillament sense cap qualitat, fins i tot establiments amb moltes il·legaliltats si no ho són totalment, segons pareix. El que hi ha menys són establilments regits per pagesos és a dir el que a la resta d'Europa s'entén per agroturisme. I és que realment interessava molt poc l'agroturisme aquí, millor dit el que es volia, i s'aconseguí, és fer-lo pràcticament impossible amb la filosofia europea, el que realment interessava era que la gent del món rural no pogués diversificar la seva economia perquè els hotelers, que també són propietaris d'establiments d'agroturisme, necessiten la mà d'obra barata de la gent de Mallorca i si la diversificació que tan defensen per a l'ECONOMIA es donàs també en l'economia, no els seria possible trobar treballadors amb els sous i les vergonyoses condicions de feina que actualment es donen, i a més els constructors i el sector immobiliari necessiten terres per construir i per a vendre. I què me'n deis de les nostres cases? On durien tota aquesta gentada immigrant, (ara diuen que en necessitaran 250.000 en pocs anys!!!), que ve a treballar per l'ECONOMIA i que no volen ni en broma tenir a prop els senyorassos que els duen aquí, (racistes i xenòfobs?). Seria molt interessant que es donàs a conèixer la connexió entre el sector hoteler, immobiliari i constructor a Mallorca, encara que aquí són molts pocs i tots ens coneixem directament o indirectament.

Sí senyors, la venda massiva de Mallorca molt poc té a veure amb alemanys i molt amb els poders locals que els han cercat com a socis d'una banda i els governants de torn, (o són els mateixos?), que han fet lleis encamindes a una economia excloent, per evitar que el patrimoni rural tengués cap possibilitat de rendabilització econòmica amb els ulls posats en les nostres cases i les nostres terres d'una banda i en mà d'obra local de l'altra i tenir-nos en les seves mans. Si interessa podem analitzar com a mostra el Pla Portal d'una banda, el o els diferents decrets d'agroturisme, el decret d'habitatges vacacionals o la llei de turisme. És una autèntica vergonya com s'ha planificat la venda massiva de Mallorca amb benefici d'uns pocs, alemanys o no, però sempre amb la complicitat de mallorquins, alguns d'ells pagesos d'esquerra dreta cervellets del decret d'agroturisme, bons coneixedors del turisme rural europeu i del món rural mallorquí i que han utilitzat els seus coneixements per ofegar l'economia dels residents en benefici propi i dels seus aliats estrangers.

Aquest és el gran repte d el nou govern, i aquí és on tendran la gran oposició. A Mallorca sempre ha governat una oligarquia excloent, quecom toca, ho ha fet en benefici propi ofegant l'economia en benefici de l'ECONOMIA i que ens ha duit on som. Haurem d'anar molt vius, tots, el govern per una banda i la societat civil per l'altre si realment volem que les coses canviïn. I no s'ha d'oblidar que al territori i al patrimoni arquitectònic, no basta protegir-lo, si no té una rendabilitat econòmica acaba venut o construït, legalment o il·legal, perquè com s'ha demostrat fins ara si no té gestors econòmics, el gestionen els constructors o les immobiliàries.

És aixó el que realment pretén l'Associació d'(anti) Agroturisme Balear.

Associació per la Defensa de Mallorca

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris