algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Reflexions interessades

Potser el govern Antich ha pagat la seva inexperiència i en les seves primeres decisions va apuntar massa amunt. No ho sé. En tot cas no trigarem gaire a saber-ho. Tant l'anunci d'augmentar les pensions com el d'aplicar l'ecotaxa va respondre a un esperit populista, digne del millor Pancho Villa, cosa que ens alegrà en gran manera als que clamam pel recobrament d'una vida política que, sense renunciar al rigor, no estigui exempta d'espontaneïtat i risc. De la qüestió de les pensions se'n parlarà molt. Fins i tot en parlarà Matas, quan comprengui que la guerra de les banderetes "que tant s'esforça per ressuscitar" únicament interessa el mestre Chapí, i encara no ho sé. D'altra banda, de l'ecotaxa se'n parla amb vehemència, i comencen a ésser moltes les veus que s'hi oposen. Algunes de manera radical. Tant que estic per dir que hi ha empresaris que sols li donaran el vistiplau si la paguen els treballadors del sector, no endebades mengen del turisme. La proposta sembla una boutade, però de més verdes n'han madurades.

Sobretot, el dia que vegem Lorenzo Bravo a la llotja presidencial de Son Moix, ja podrem donar l'acord per ben cuit. Berbes a part, fa la impressió que mentre Antich és de vacances, hi ha gent que mou els fils adequats per tal d'introduir elements de reflexió contraris a la postura del govern, en el debat públic que ha suscitat el projecte. Ho direm en llenguatge gardelià: «el músculo duerme, la ambición trabaja».

Ara mateix, l'impost turístic ha de suportar l'oposició frontal de les patronals hoteleres i el descrèdit sibil·lí d'alguns cercles d'opinió apropats, en teoria, al President. Per exemple, n'hi ha que diuen: «Antich té raó, però la situació actual desaconsella les presses». O: «en una primera etapa de govern s'ha de fer una política de maquillatge, per tal d'acontentar l'esquerra i tranquil·litzar la dreta».

Diuen això i altres frases semblants, aparentment plenes de seny, per tal d'assenyalar a Antich el camí de la rectificació. Antich, mentrestant, és a veure ballar el dimoni de Montuïri. Mal assumpte, en aquests moments no hi té cap feina. En el despatx del passeig d'en Sagrera l'esperen les promeses que va fer tot just haver-se fet càrrec de la presidència. Ningú no posa en dubte la seva voluntat de complir-les, però si un qualsevol de nosaltres és ell i les seves circumstàncies "Ortega dixit", les circumstàncies que envolten el president són moltes i diferents. D'altra banda, cal saber fins a quin punt es troba en condicions de resistir les pressions de les patronals hoteleres. Aquestes no volen cedir. Ara, com a alternativa a l'ecotaxa, proposen la loteria turística, a veure si la grossa toca a qualcun dels seus afiliats. Seria el súmmum. D'aquesta hauríem de deixar de creure que la vida és un seguit de casualitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris