algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Taxa turística

Aquests dies vivim una allau d'informació entorn del procediment i manera d'aplicació d'una taxa que té com a finalitat la millora del medi ambient.

Ens manegen amb xifres que oscil·len entre les 1.000 i les 2.000 pessetes per visitant. Els criteris seguits per arribar a aquestes quantitats em pareixen confusos i aleatoris, amb gran influència política però no gaire adaptables a la realitat.

Pens que seria més adient fer una reflexió en profunditat per aconseguir una taxa més justa amb la creença que qui embruti es faci responsable del cost de fer-ho net.

Per exemple, Mallorca rep, més o menys, uns 9 milions de visitants cada any; el cost dels residus sòlids que generen (incineració, reciclatge, etc), aigües residuals (cost de les depuradores), aigües netes (cost de les dessaladores)... si sumam tots aquests costs mencionats i els dividim per aquests 9 milions de visitants (sense tenir en compte els residents habituals que en representen una mínima part), tindrem el preu de cost real per persona i dia d'un turista a Mallorca.

Sobre aquestes xifres s'hauria d'establir aquesta taxa, ni més ni menys; és a dir multiplicar els dies d'estada pel cost real que ens suposa aquesta estada. Tot això seria fàcilment aplicable amb un correcte control informàtic d'entrades i sortides: control que a més ens proporcionaria infinitat d'informació per a altres possibles millores en aquest i altres camps.

Roberto Aguiló.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris