algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Antònia Font i l'aerobús

Sempre que sent algú referirse a Mallorca com «l'illa» o «la isla», no puc evitar que em corprengui una sensació estranya. Em ve de nou. Com que, a més, normalment la gent que així anomena aquesta terra no hi ha nascut, he arribat a la conclusió provisional que els mallorquins de naixement no ho tenim gaire present, això que vivim en un tros de terra enrevoltat de mar.

Ja m'ho direu si m'equivoc, però em sembla poder afirmar que els nascuts per aquí no ens referim a la nostra terra com «l'illa». I amb això no vull dir que no tenguem una certa vocació cap a l'aïllament nihilista i que la divisió del món tan vigent anys enrere entre Mallorca i fora Mallorca no perduri, si més no amagada en alguna part del nostre més íntim subconscient. Però malgrat tot això, Mallorca per als mallorquins no és una illa. No en som conscients.

Si de cas un continent...
Hi ha, emperò, algunes situacions que, com una martellada de realisme geogràfic, ens ho recorden a crits: Mallorca és una illa.
Fa unes setmanes vaig tenir coneixement (i en vaig resultar víctima col·lateral) d'una d'aquestes situacions. Cinc al·lots que fan música (molt bona, per cert) i que tenen algun tipus de relació (no sabem exactament quina) amb una al·lota que nom Antònia Font, de la qual tot el que coneixem és que estudia filologia catalana a la UIB, i de la qual n'han extret el nom del grup, que es diu com l'al·lota: Antònia Font, havien d'actuar a Prades, un petit poble del Principat on se celebrava un festival de rock, però no ho pogueren fer, ja que l'avió que els havia de dur fins a Barcelona va sortir amb vuit hores de retard!

Tota la gent que érem per Prades (unes 6.000 persones) vàrem quedar sense l'oportunitat de veure i escoltar la gran revelació del rock català i, segons el meu parer, un dels millors grups de rock que han sorgit al nostre país en els darrers anys.

Com bé sap el benevolent lector, aquest perjudici anteriorment descrit és dels menys greus que han succeït, però ens serveix per exemplificar que, malgrat ser una de les comunitats que més doblers aporta a l'Estat espanyol i una immensa porta d'entrada de divises per a les arques d'aquell, continuam sense gaudir dels serveis, no ja que ens mereixem, sinó dels que ens són estrictament necessaris.

Els mallorquins i les mallorquines necessitam una via d'entrada al continent ràpida, segura i econòmica. Crec que caldria estudiar les mesures pertinents per assegurar que els residents a Mallorca (i a la resta de les Balears) puguem viatjar al continent, i per tant a Barcelona, que és el nostre pont amb Europa i la nostra capital natural, sense haver-ho de decidir amb dies d'antelació, sense haver d'esperar molta estona i sense haver de pagar un preu molt alt.

Una possible solució seria fer un pont aeri entre Palma i Barcelona, o una espècie d'aerobús per a residents (o que, com a mínim aquests hi tenguessim preferència) amb sortides continuades entre els dos aeroports.

No sé si això és demanar la lluna en un cove, o com canten els Antònia Font: A la lluna no s'hi pot anar amb un taxi per damunt la mar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris